Curtea de Conturi publică lista instituțiilor ce urmează să fie verificate

240
Curtea de Conturi publică lista instituțiilor ce urmează să fie verificate - curteadeconturi-1535112159.jpg

Articole recomandate

Curtea de Conturi a publicat pentru prima dată programul de activitate pe perioada următoare și lista instituțiilor centrale și locale care vor fi auditate în semestrul al doilea al anului.


Potrivit unui comunicat al instituției remis redacției, publicarea programului de activitate se încadrează în operațiunile și activitățile realizate de Instituțiile Supreme de Audit (SAI) pentru care standardele INTOSAI recomandă transparență și responsabilitate.


"În acest sens, Curtea de Conturi a României realizează un pas important în comunicarea cu entitățile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă și accesul publicului la informațiile referitoare la activitățile instituției. Totodată, publicarea programului de activitate al Curții de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituției față de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere și evaluare în cadrul misiunilor de audit", se arată în comunicat.


Publicarea pe site-ul propriu a activității a fost aprobată de Curtea de Conturi prin hotărârea nr. 315/9 august 2018.


Programul de activitate al Curții de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde acțiunile structurilor centrale și teritoriale cu privire la entitățile care urmează să fie auditate până la sfârșitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate și de performanță.


Lista privind administrația publică centrală include un număr de 38 de instituții care vor fi auditate în următoarele luni, printre care majoritatea ministerelor, Administrația Prezidențială, Serviciul Român de Informații, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Concurenței, Eximbank, Primăria Municipiului București, Academia Română. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3925 secunde