Cursuri gratuite pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale

3552
Cursuri gratuite pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale - 70d883a0d667f0f3c1f597e5a8e57cce.jpg
La sfârșitul lunii aprilie 2010, precum și în cursul lui mai, Centrul de Dezvoltare "Smart", în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de jos" Galați și Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor "Europroject", va organiza cursuri gratuite pentru dezvoltarea inițiativei antreprenoriale, a spiritului inovator și a managementului performant. Cursurile se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani din regiunea de sud-est a României.

Proiectul "Competențe antreprenoriale pentru tinerii din regiunea sud-est - Ca Tine", cofinanțat din Fondul Social European, are ca obiectiv general creșterea gradului de adaptabilitate și flexibilitate al forței de muncă tinere ocupată în cadrul IMM-urilor și a tinerilor antreprenori, în actualul context economic.
"Practic vom organiza, în două perioade distincte, câte trei stagii de pregătire în Galați, în domeniul managementului proiectelor, resurselor umane și inovării. Cursurile sunt gratuite, iar pentru cei care nu stau în Galați, cazarea este asigurată. De asemenea, vom deconta și transportul. Primul stagiu va începe pe 22 aprilie, iar al doilea va fi la aproximativ trei săptămâni distanță", a declarat Cosmin Nițu, reprezentant al Centrului de Dezvoltare "Smart".
Înscrierile se pot face online, pe site-ul www.catine.eu. "Perioada de înscriere s-a prelungit având în vedere că au existat întârzieri de informare", a explicat Cosmin Nițu.
Fiecare curs, de manager de proiect, inovare, respectiv resurse umane este structurat pe o perioadă de o lună, adică o săptămână de pregătire teoretică, minimum două săptămâni pentru susținerea de către cursanți a aplicației practice și o săptămână pentru organizarea și susținerea examenului de evaluare a competențelor teoretice și practice.
"Structura cursurilor va fi adaptată rezultatelor obținute în urma documentării făcute de noi. Avem un chestionar online prin care vrem să aflăm cum își imaginează participanții un curs care să nu fie plictisitor și util în actualele perspective economice", a mai spus Cosmin Nițu.
În urma centralizării răspunsurilor, va fi întocmit un raport de cercetare-documentare, care va fi postat pe site.
În plus, după terminarea stagiilor, va fi redactat un manual cu suporturile de curs, iar exemplele de bună practică și de succes din rândul tinerilor antreprenori din România vor fi adunate într-o bază de date, pentru a arăta tinerilor că se poate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2097 secunde