Programul Rabla, suplimentat

Cumpărătorii de vouchere le râd în nas vânzătorilor: oferă acum cel mult 1.500 de lei pe tichet

1005
1
Cumpărătorii de vouchere le râd în nas vânzătorilor: oferă acum cel mult 1.500 de lei pe tichet - rabla-1340036477.jpg

Nici bine nu s-a răspândit ieri vestea că Ministerul Mediului și Pădurilor a hotărât suplimentarea Programului Rabla cu alte 30.000 de tichete în acest an, că "piața" voucherelor a și reacționat. La câteva zeci de minute după declarația ministrului Rovana Plumb, pe site-urile de profil unde sunt postate anunțurile de vânzare - cumpărare au și apărut noile prețuri, dar și explicația de rigoare pentru practic înjumătățirea lor. Așadar, un tichet se vindea ieri, în jurul orei 13.00, cu 1.500 - 1.700 de lei. Bineînțeles, au fost și sunt și destule persoane ce încă țin la prețuri, dar care cu siguranță vor renunța să ceară sumele acestea destul de mari, 2.700 - 3.000 de lei, cât de curând.

Rabla reîncepe în două săptămâni
15.000 de tichete, aferente unei sume de 57 de milioane lei, ajung pe piață până la finalul acestei luni, a precizat ministrul Mediului, Rovana Plumb, iar celelalte 15.000, după rectificare. "Am analizat, împreună cu noua conducere a Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), posibilitatea ca, până la sfârșitul lunii iunie, să finalizăm procedurile pentru a suplimenta Programul Rabla cu 15 mii de tichete. Este foarte important pentru noi, având în vedere că, pe lângă implicațiile de mediu, acest program crează și menține locuri de muncă, sprijină industria auto și pe cea conexă acesteia. Cele 57 milioane de lei au fost realocați de la alte programe derulate prin AFM", a declarat ministrul Rovana Plumb.
Constănțenii își vor putea duce rablele la casat cam în două săptămâni, 1 iulie fiind data de la care tichetele vor putea ajunge practic în buzunarele lor.
"Avem în vedere ca, la următoarea rectificare bugetară, care va avea loc cel mai probabil în luna iulie, să propunem suplimentarea programului Rabla cu încă 15 mii de vouchere, astfel încât să avem un supliment total de 30 de mii de tichete până la sfârșitul anului. Totodată, la aceeași rectificare bugetară, vom discuta și posibili-tatea găsirii de fonduri pentru programul Casa Verde", a anunțat ministrul Rovana Plumb.

Inițial, în Programul Rabla 2012 a fost alocat un buget de 114 milioane lei, care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.
În sesiunea din acest an au fost casate aproape 24.000 de autovehicule mai vechi de zece ani, însă au fost achiziționate 2.500 de mașini noi, potrivit AFM.



Comentează știrea

gigel
19 iunie 2012
...

pe o piata libera, pretul e stabilit de cerere si oferta, se invata in clasa a xi-a la economie. dar, daca educatia ai primit-o in mahala, n-ai cum sa scoti ceva mai bun decat expresii de genul "râd în nas"...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 0.7348 secunde