€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Cum trebuie să procedați la schimbarea furnizorului de gaze

Ştire online publicată Joi, 18 Octombrie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Un agent economic atenționează consumatorii să se asigure că agenții de vânzări care le propun oferte „de nerefuzat” nu îi mint în privința identității lor reale și că le dau toate informații pe care ar trebui să le știe înainte de a-și schimba furnizorul de gaze naturale.

El le recomandă consumatorilor următorii pași pentru a evita să fie păcăliți de cei care folosesc tactici înșelătoare de vânzare pentru a încheia contracte cu orice preț.

„Află și verifică identitatea și adresa furnizorului. Cere să-ți fie transmisă o copie a contractului, înainte de semnare, pentru a avea timp să te informezi. Află prețurile și tarifele finale ale ofertei de care ești interesat și cere o listă completă a ofertelor disponibile.

Semnează doar după ce verifici în contract următoarele:

- durata contractului, condițiile de reînnoire sau prelungire, de întrerupere temporară a alimentării cu energie și dreptul de denunțare unilaterală a contractului;

- despăgubirile și modalitatea de plată în caz că acel furnizor nu își respectă promisiunile;

- cum sunt soluționate conflictele și cum se răspunde plângerilor depuse de clienți;

- penalitățile de care ești pasibil.

Orice furnizor îți este dator cu toate aceste informații. Dacă acestea nu îți sunt puse la dispoziție te poți adresa Autorității de Reglementare în Domeniul Energiei pe adresa de e-mail info@anre.ro sau pe anre.ro.” 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8305 secunde