Cum te afectează atacurile DDoS pe servere VPS și ce poți face pentru a te proteja de ele?

256
Cum te afectează atacurile DDoS pe servere VPS și ce poți face pentru a te proteja de ele? - serverevps-1621254998.jpg

Articole recomandate

Termenul „DDoS” este un acronim pentru „Distributed Denial of Service Attack”. Această amenințare afectează orice afacere online pe servere VPS, deoarece presupune aglomerarea rețelei cu trafic fals. Spre deosebire de hacking sau activitățile de phishing, scopul nu este cel de accesare al datelor confidențiale. În schimb, acest atac are loc pentru a încetini sau pentru a bloca complet domeniul din cauza suprasolicitării.

De ce sunt lansate atacurile DDoS?

Atacurile DDoS au un impact relativ redus, dar pot ajuta concurenții și persoanele care vor să folosească numele brandului tău să-ți îndeplinească scopurile într-un mod mai simplu. Pe lângă asta, este foarte greu să le detectezi. În primele săptămâni, pot apărea doar încetiniri și nici nu vei bănui că altcineva e responsabil de întreruperea transferului de date sau de scăderea funcțiilor aplicațiilor. Cei care doresc prabușirea completă a serverului, pot încerca să facă asta însă într-un timp mult mai scurt.

Cel mai mare pericol adus de aceste atacuri pe servere VPS constă în scăderea reputației. Vizitatorii nu știu faptul că viteza de încărcare este afectată din surse externe și vor considera faptul că doar tu ești responsabil de acest aspect. Acest lucru va duce la pierderea încrederii și la venituri mai mici. De aceea, este important să conștientizezi că în mediul online există astfel de riscuri și să iei măsuri de prevenție din timp.

Ce se întâmplă atunci când scade viteza de încărcare?

Indiferent cât de mult te apreciază lumea în prezent, nimeni nu-și dorește să acceseze o pagină care se încarcă greu, astfel că majoritatea vor renunța la ceea ce oferi dacă nu pot ajunge la conținut în 3 secunde sau mai puțin. În cazul site-urilor de eCommerce, viteza poate influența puternic inclusiv rata abandonării coșului de cumpărături. Acest eveniment nu poate fi prevenit ușor, iar creșterea capacității resurselor sau utilizarea memoriei cache nu sunt măsuri suficiente.

 

Trebuie să fii conștient că motivul atacului poate fi și o distragere de atenție pe servere VPS. Spre exemplu, dacă vrei să remediezi doar această problemă, atunci sunt sanse mari ca o alta amenințare să fie implementată în sistem fără să-i acorzi atenție. Sursele atacurilor nu sunt mereu specifice, deoarece autorii folosesc sisteme „botnets”. Acestea sunt rețele compromise pe care le pot controla de la distanță și pot lua forma oricărui dispozitiv.

Cum te poți proteja de aceste atacuri?

Una dintre cele mai eficiente metode de protecție constă în activarea unui firewall activ. Acesta analizează traficul și separă intrările normale de cele care par suspecte. Dacă site-ul tău dispune de acest avantaj, atunci se va crea o barieră împotriva amenințărilor de același tip și vei rămâne în siguranță. Când ești atacat, viteza de pe website mereu scade. Pot apărea încetiniri și în administrarea cPanel, iar serviciul de email va fi indisponibil sau nu va funcționa corect.

Dacă se ajunge în acest scenariu, este esențial să discuți cu furnizorul și să stabiliți împreună ce este de făcut în continuare. Desigur, primul pas pe care trebuie să-l faci este să alegi servere VPS de la un brand stabil pe piață pentru a beneficia de protecție DDoS!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2522 secunde