Cum sunt stimulate firmele constănțene să angajeze tineri

237
Cum sunt stimulate firmele constănțene să angajeze tineri - fondvestebunapentruabsolventi-1398192217.jpg

Articole de la același autor

Tinerii absolvenți constănțeni, elevi și studenți ai promoției 2014, ar putea beneficia de o șansă în plus  față de colegii lor mai mari, la finalizarea studiilor


Probabilitatea de a-și găsi imediat după susținerea examenelor finale un loc de muncă în mediul privat va fi mai mare, asta dacă o nouă schemă de minimis lansată în consultare publică va fi aprobată, iar angajatorii constănțeni vor fi dispuși să accepte și obligațiile care le revin. 


Mai exact, Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Ma-nagement POS DRU, a lansat în consultare publică documentele necesare pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subvenții pentru a angaja tineri absolvenți. 


"Prin această schemă de minimis, susținem angajarea tinerilor, dar și activitatea mediului privat. Mai precis, vom subvenționa plata sala-riilor tinerilor absolvenți, elevi și studenți, promoția 2014. Sub-vențiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioadă de minimum 6 luni și de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou create o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția. Subliniez că firmele vor fi obligate să mențină postul nou înființat și nu persoana angajată inițial, în condițiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiția pe piața muncii", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 


1.300 lei pentru absolvenții de studii superioare 
Aceste subvenții pe care ar urma să le primească patronii nu sunt deloc de neglijat, dacă ne uităm la nivelul salariilor ce le sunt oferite, de regulă, proaspeților absolvenți. Valoarea orientativă a subvenției nete este de 900 de lei pentru tinerii angajați cu studii medii, res-pectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajați care au studii superioare, conform Ghidului solicitantului. Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți se vor acorda cu o frecvență lunară. 


"Sumele sunt foarte motivante, iar faptul că se adresează tinerilor este cu atât mai bine", a precizat Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța. Potrivit acestuia, faptul că angajatorii vor fi nevoiți să păstreze locurile de muncă nou create pe o perioadă de timp cel puțin egală cu perioada în care au primit subvenția nu îi va descuraja pe aceștia. De asemenea, și numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenții pare să fie unul destul de bun: pentru microîntreprinderi - 3 locuri de muncă, pentru întreprinderile mijlocii - 7 locuri de muncă, pentru între-prinderile medii - 15 locuri de muncă. 


"Microîntreprinderile au până în nouă angajați, iar trei pot fi tineri, ceea ce este foarte bine. Nu fac altceva decât să subvenționeze perioada de ucenicie", a mai explicat Iulian Gropoșilă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5531 secunde