Stirile zilei de Sâmbătă, 18 August 2018 - Cuget Liber Online


Mai multe ştiri online:

Cum sprijină alte națiuni formarea cadeților

Ştire online publicată Luni, 06 Februarie 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Uniunea Ofițerilor Maritimi din Singapore continuă să sprijine formarea viitoarelor generații de ofițeri. Ea va contribui cu 1,2 mili-oane de dolari pentru a încuraja companiile de transport maritim locale să asigure locuri de practică pentru cadeți, în cadrul unor programe de formare. De alocația de 1,2 mili-oane de dolari urmează să beneficieze 240 de cadeți.


Pentru fiecare cadet înscris în program, compania maritimă care îl preia va primi o contribuție de 5.000 de dolari, pentru acoperirea costurilor ocazionate de formarea acestuia. 


Singapore deține circa 5.000 de unități navale, care asigură locuri de muncă pentru mai mult de 170.000 de persoane. Industria maritimă contribuie cu 7% la produsul intern brut din Singapore.


În România, Sindicatul Liber al Navigatorilor a lansat, în urmă cu doi ani inițiativa „Cadetul român”, care avea drept scop finanțarea unei părți a costurilor stagiilor de practică pe mare, pentru absolvenții învățământului superior de marină. Din păcate, nici instituțiile statului, nici sectorul privat nu au aderat la acest proiect. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7585 secunde