Cum se circulă pe calea ferată. Călătorii primesc ceai în gările mari

69
Cum se circulă pe calea ferată. Călătorii primesc ceai în gările mari - iarna1390638099-1390981152.jpg

Articole de la același autor

În urma noilor avertizări meteo de ninsoare și viscol, emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru astăzi - 29 ianuarie, în intervalul orar 6.00 - 23.00, companiile feroviare anunță că trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, Comandamentul de Iarnă instituit fiind operațional în continuare.


Potrivit CFR, angajații companiilor feroviare vor comunica permanent modificările care intervin în graficul trenurilor, și vor interveni cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în condiții de siguranță pe toate rutele de cale ferată. Înainte de plecările trenurilor în cursă, garniturile sunt pregătite pentru circulație în condiții de iarnă și se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate. De asemenea, se va asigura alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staționare - pentru a fi menținută căldura în trenuri la un nivel de confort termic. Potrivit CFR, se va distribui ceai cald pasagerilor în gările cu flux mare de călători de pe raza Sucursalelor Feroviare: Constanța, Galați, București, Craiova, la nevoie Brașov și Iași.


"În condițiile speciale de circulație din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se iau măsuri de intervenție cu utilaje, pluguri de zăpadă și forță umană. Există posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staționări ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervențiilor de deszăpezire a liniilor și a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri față de graficul de circulație. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol și pentru a se evita blocarea în parcurs", explică reprezentanții CFR.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0829 secunde