Cum poate transporta "Dacia" 20 tone de carne de pui la o cursă

282
Comisarii Gărzii Financiare - Secția București au identificat o firmă care solicita rambursarea sumei de 3.751.870 lei TVA. Extinderea controlului a dus la descoperirea unei "filiere" în care mai multe societăți comerciale au alcătuit un lanț de furnizori - cumpărători care au tranzacționat cantități de carne de pui și furaje în valoare totală de 22.553.262 lei, în condițiile în care furnizorul inițial era o societate de tip "fantomă" (nu funcționează și nu conduce o evidență contabilă la sediul declarat, nu are angajați, nu deține active și nu depune declarații la organele fiscale).

Mai mult, în timpul controalelor din intervalul 22 februarie - 9 martie 2012, reprezentanții societăților verificate au încercat să demonstreze că furnizorul inițial desfășoară o activitate legală, simulând plăți către furnizori, falsificând documente de livrare (facturi) și consemnând date fictive legate de transportatori și mijloace de transport. Astfel s-a descoperit că două dintre mijloacele de transport erau de fapt autoturisme "Dacia" care transportau la fiecare cursă aproximativ 20 de tone de carne de pui!

În urma acestor constatări, din care a rezultat că persoanele juridice verificate au combinat o serie de tranzacții comerciale în scopul obținerii unui avantaj fiscal, care permitea deducerea unei TVA în sumă de 4.365.139 lei, respectiv rambursarea acesteia, comisarii Gărzii Financiare au indisponibilizat 479,8 tone carne de pui și au instituit sechestrul asigurator pe mijloacele fixe și conturile bancare ale firmelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7693 secunde