Cum ne informăm despre sursele de finanțare europeană

515

Articole de la același autor

Finanțarea microîntreprinderilor și IMM-urilor este o problemă de informare, susține Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Ce folos că există fonduri europene, dacă agenții economici habar n-au de ele. 


Autoritățile cred că și-au făcut datoria de a informa mediul de afaceri prin simpla prezentare a documentației pe un site. Asta ar însemna ca agenții economici să aibă câte un angajat care să exploreze zilnic paginile web ale autorităților. 


Pentru a sprijini agenții economici, CCINA a decis să se implice direct în activitatea de informare a acestora privind sursele de finanțare. Pe viitor, Camera va înființa un departament care va "vâna" informațiile în spațiul virtual și, apoi, le va aduce la cunoștința agenților economici, a anunțat Jugănaru. Tot din acest motiv, CCINA, în calitate de coordonator al Centrului Enterprise Europe Network Constanța (o inițiativă a Comisiei Europene), a găzduit, pe data de 24 noiembrie 2015, conferința de prezentare a surselor europene de finanțare. S-a lucrat cu sala plină, peste 50 de reprezentanți ai mediului de afaceri participând la reuniune. 


În cadrul întâlnirii, Mirela Chivu - directorul Direcției de Planificare, Programare și Monitorizare Regională, ADR-Sud-Est Brăila, a prezentat tema: "Oportunități de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020", iar Irina Frigioiu - senior consultant la Enterprise Europe Network Constanța a expus "Oportunitățile de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020". Despre produsele de creditare oferite de Banca Nextebank, a vorbit Angelica Damaschin - director în cadrul sucursalei Constanța, iar Irina Găitănaru - coordonator în consorțiul ERBSN a făcut o prezentare a programelor europene de finanțare pentru inovare. Evantaiul problemelor abordate fiind foarte larg, nu vom intra în detalii. 


Pe cei dornici să se informeze, îi îndrumăm să studieze documentele existente pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, iar celor aflați la prima încercare de a obține o finanțare europeană le recomandăm să urmeze sfatul lui Dănuț Jugănaru: adresați-vă unui consultant care știe să scrie bine proiectul și care, eventual, să vă sprijine cu implementarea lui! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Stire din Social : Vacanțe cu reduceri, pentru constănțeni
Pagina a fost generata in 0.3866 secunde