Cum e mai avantajos să cumpărăm o mașină. Credit auto, de nevoi personale sau leasing?

10048
171
Cum e mai avantajos să cumpărăm o mașină. Credit auto, de nevoi personale sau leasing? - masina1-1362067121.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care vor să-și cumpere o mașină nouă, dar nu au bani puși deoparte au la această oră trei variante. Fie aleg un credit auto, fie unul de nevoi personale, fie merg pe varianta leasingului. Desigur, fiecare are avantajele și dezavantajele sale, cum fiecare bancă are, sau nu, toate aceste trei variante enumerate. Mai mult, atunci când vorbim despre creditele auto, unele finanțează 100% din valoarea mașinii, altele solicită un avans de cel puțin 15%. 


Folosind simulatorul de credite am realizat câteva calcule simple, pentru a ne putea da seama ce tip de credit este mai avantajos strict din punct de vedere al sumei totale pe care ajungem să o achităm. Am luat ca referință 12.000 de euro, așadar nu o sumă foarte mare, și două intervale de rambursare a creditului: în patru ani (48 de luni) și în cinci ani (60 de luni).

La BRD, de exemplu, în cazul creditului pentru achiziționarea unui autovehicul (mașină nouă), în euro, cu plata ratelor lunare egale, avem o dobândă anuală de 6,71%. Așadar, pentru un credit pe patru ani, rata lunară va fi undeva la 300 de euro, iar suma finală de plată, aproape 15.000 de euro. Dacă alegem o perioadă mai mare de rambursare, de cinci ani, rata lunară scade la aproximativ 250 de euro, însă suma finală de plată ajunge la aproape 15.800 de euro.

Pentru varianta în lei a acestui credit, valorile nu sunt cu mult diferite, și asta pentru că în acest caz dobânda anuală este de 7%. La suma totală de plată vorbim așadar despre o diferență (în plus) de nici o sută de euro.

Creditul de nevoi personale fără obiect nu este nici mai avantajos, dar nici cu mult mai scump, având o dobândă anuală de 7,71%. Pentru un credit de 12.000 de euro, pe patru ani, suma finală de plată ajunge la nici 15.300, așadar făcând comparație cu creditul pentru achiziționarea unui autovehicul, diferența este de aproximativ 300 de euro, valoare care se menține și în cazul perioadei mai mari, de cinci ani. Varianta în lei se apropie și mai mult de cea a creditului auto în lei, și asta datorită dobânzii de 7,25%.

Când vine vorba despre leasing, lucrurile se mai complică puțin. Calculatorul BRD Leasing ne spune că trebuie să avem cel puțin 15% din valoarea mașinii. Așadar, pentru un autoturism a cărui valoare CIP (fără TVA) este de 12.000 de euro, valoarea finanțată este de 10.200, dacă trecem o valoare reziduală minimă, de doar 1%. Pentru un termen de rambursare de patru ani am avea un total de plată de aproximativ 17.500 de euro, cu 300 de euro rată lunară, iar pentru cinci ani, în jur de 18.100 de euro.

Iată ce arată simulatorul de credite în cazul Băncii Transilvania: în cazul unui credit auto, pentru o mașină nouă luată de la dealer, în valoare de 12.000 de euro, pe patru ani, dobânda este de 8,07%. Se ajunge la un total de plată de 14.000 de euro, cu o rată de asemenea, în jur de 300 de euro. Pentru cine alege perioada maximă, de 60 de luni, totalul de plată urcă la 14.600 de euro.

Pentru varianta în lei, dobânda urcă la 11,77%, așadar după patru luni ajungem să plătim undeva la 66.500 lei, adică puțin peste 15.000 de euro, sau în jur de 70.000 lei, pentru cinci ani (aproape 16.000 de euro).

În ceea ce privește creditul de nevoi personale, fără ipotecă, constănțenii cărora nu li se virează veniturile în contul acestei bănci ar achita, după patru ani, pentru echivalentul în lei a 12.000 de euro (banca oferă credite de nevoi personale numai în lei) peste 67.000 de lei, așadar puțin peste 15.000 de euro.

La BT Leasing am ales să facem un calcul pentru o mașină nouă în valoare de 12.000 de euro, însă cu TVA inclus și avans zero, cu asigurare Casco. După patru ani am ajunge să plătim peste 17.200 de euro, iar după cinci ani, aproape 18.500 de euro.

Exemplele de mai sus ar trebui să vă lămurească vizavi de nivelul diferențelor dintre cele trei tipuri de creditare. La fel de important este însă și partea de birocrație. În cazul unui credit auto sunt de ur-mat și de respectat mult mai mulți pași (obligatoriu Casco, intermediere bani de la bancă la vânzător, constituirea gajului pe mașină etc.), iar mulți îi pot considera inutil, având în vedere că diferența dintre un astfel de credit și unul de nevoi personale este, de cele mai multe ori, destul de mică. Pe de altă parte, leasingul, deși mai scump, poate fi accesat o idee mai ușor.


Comentează știrea

171 comentarii. Pagina 1 din 18. Click pe pagina dorită : 1 2 ...18 
x
3 martie 2013
xx

Va agitati degeaba !!! Nu se merita sa iei masina noua nici cu banii cash, nu mai pui sa iei si cu bani de la banca !! A cumparat o ruda o masina de 8000 euro noua, a ajuns sa coste la final cu rata la banca vreo 12000 si la sf de contract pe piata ea nu facea 5000 euro. Daca se limita la un SH, dadea max 5000 din prima. In acelasi interval eu am luat o masina din clasa limuzina, SH, de 4 ani, de la proprietar cu 27500 km, scoasa din garaj, NOUA, cu 6500 euro !!! ASA CA UNDE ESTE CASTIGUL ??? ai platit masina aproape dublu, acum e veche si abia daca face jumate din pretul ei de nou !!!

.........
4 martie 2013
............

o masina de 30mii euro acum 4 ani a ajuns doar 10mii in targ

yyy
5 martie 2013
SH

Pai ce vand eu dupa ce folosesc 7-8 ani iei tu de bun din targ. SH-ul e bun sa cari varza la obor sau sa te vada vecinii si gagicile cand te duci la club, daca iti iei o masina care initial a costat cateva zeci de mii de euro. Pentru autorul articolului: trebuia sa iei in calcul si gajul masinii la creditul pentru masina, lesingul este o mare teapa te curata de bani firma de leasing pe langa rata pe care o platesti (ex. asigurarea o fac unde vor si nu negociaza nimic in favoarea ta). La creditul personal ai avantajul ca te poti lipsi de CASCO.care oricum e o jecmaneala. Si in final trebuia sa mai spui daca acele rate sunt fixe sau variabile pentru ca in al doilea caz, suma rambursata difera semnificativ pentru ca de obicei rata creste.

Dl. Julius becker
18 martie 2014
oferta de împrumut

Ai nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile ? Ai nevoie de credit de nevoi personale sau de afaceri ? Aveti nevoie de un împrumut pentru diverse alte scopuri ? Dacă da , vă rugăm să ne contactați de azi pentru un împrumut . Oferim cea mai mare împrumut de 5,000.000.00 EUR . Oferim împrumut de 3% rată fixă ​​a dobânzii pe durata de 1-20 ani . Noi oferim două luni perioadă de grație înainte de a începe plata lunara . Deci , dacă sunteți interesat , vă rugăm să completați formularul de mai jos și să se întoarcă la noi cât mai curând posibil pentru procesare . Numele complet : ................... Gen : ................... Varsta : ..................... Adresa : ................ oraș : ....................... țară : .................. Valoarea creditului : .............. Durata creditului : ............. Număr de telefon : ................ ocupație : ................... venitul lunar : .............. Scopul împrumutului : ................. Ați aplicat pentru un împrumut înainte ? ............. Odată ce am primit cererea dumneavoastră , de credit , plata lunară se calculează și trimis la tine , inclusiv informații de cont , să plătească o rată lunară ( perioada de grație de două ( 2 ) luni de la timp) , și a trimite toate documentele de procesare ( de exemplu ca aprobarea contractului , primirea de înregistrare , transferul , etc ) . Vă vom ține informați și actualizate pe parcursul perioadei de creditare . [email protected] De așteptare pentru răspunsul dumneavoastră . Toate cele bune , Dl. Julius becker Douglas Smi

Mr. Scott William
30 mai 2014
oferta de împrumut

Bună ziua , Sunt Scott William , legal creditor împrumut , dau împrumut la persoane foarte serioase care au nevoie de împrumuturi de ajutor financiar . Ai nevoie de un împrumut pentru a șterge facturile ? Ești nevoie disperată de ajutor de credit ? Ești în orice dificultate financiară ? Ai Stors de vedere financiar ? Ești în nevoie de credite personale și de afaceri pentru diverse scopuri ? Ai financiar în jos și nevoile de capital ( bani ) in urmatoarele scopuri : de investiții , de cotitură facturi , dobândirea de noi proprietăți . Apoi sa ne contactati direct prin [email protected] Ofertă rezonabilă împrumuturi negarantate la rată scăzută a dobânzii de 3 % din maximul de garanții și asigurări . INFORMAȚII debitori ( 1 ) Nume: === ( 2 ) adresa permanentă : === ( 3 ) Sex și Vârsta : ===== ( 4 ) Ocupatia : == ( 5 ) Țara : === ( 6 ) Locație : === ( 7 ) Stare : === INFORMAȚII DE CREDIT ( 1 ) din suma necesară : ==== ( 2 ) Durata de împrumut : === ( 3 ) Venitul lunar : === ( 4 ) Mobile Sticky : == ( 5 ) , în scopul de a obține credite : === Contactati-ne direct prin : [email protected] Cu stimă , Mr. Scott William

Mr Melvin Pedro
13 iulie 2014
Ai nevoie de noi o persoană de contact împrumut acum

Eu sunt Domnul Melvin Pedro un legitim și un creditor împrumut reputație. Suntem o companie dinamica, cu asistență financiară. Noi fonduri de împrumut pentru a persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în afaceri. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am acordă asistență de încredere și beneficiar ca fi bucuros să vă ofere un împrumut puteți Contactati-ne prin adresa de e-mail: [email protected] Multumesc, toate cele bune în așteptarea răspunsul dumneavoastră de urgență. Mr Melvin Pedro

mr james
8 august 2014
loan offer

Bună ziua acolo! Aveti nevoie de un personal sau de afaceri de orice împrumut sume pentru plata facturilor. contactati-ne acum [email protected] nume: Țară: adresa Strada: cantitate durata: Număr mobil: Ocupația: Hello! Do You Need a personal or business loan of any amount to pay off bills. contact us now [email protected] Name: Country: Address: Amount Duration: Mobile Number: Occupation:

bishop
17 august 2014
smith

formă candidat țară: oraș: Nume: Suma de împrumut: durata: telefon: E-mail: Sex. Contactati-ne prin e-mail: [email protected]

bishop smith
17 august 2014
loans

Bună ziua , Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a șterge datoriile dvs. sau aveți nevoie de un împrumut de capital pentru a îmbunătăți afacerea dvs.? Ai fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau un credit ipotecar? căutare nu mai mult ca noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru de domeniul trecutului. Aceasta este compania de împrumut NOBLE ARTHUR. oferim împrumuturi pentru cei care sunt interesați, la o rată a dobânzii accesibile de 2% Gama de .Amount de la $ 5.000,00 dolari la un maxim de $ 100,000,000.00 de dolar Creditele noastre sunt bine asigurate ca securitatea maximă este prioritatea noastră. Investitorii sunt de asemenea necesare. formă candidat țară: oraș: Nume: Suma de împrumut: durata: telefon: E-mail: Sex. Contactati-ne prin e-mail: [email protected] Salutari mr smith A DA LUMEA TA un sens.

GREATUNIVERSAL
22 august 2014
oferta de împrumut

Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a rezolva problemele tale financiare și, de asemenea, pentru a porni afacerea dvs. sau pentru a crește facilități de afaceri? dacă da, să ne contactați prin e-mail: [email protected]

171 comentarii. Pagina 1 din 18. Click pe pagina dorită : 1 2 ...18 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Economie : Ce alegem, creditul în euro sau în lei?
Pagina a fost generata in 0.4996 secunde