Cum a vrut Primăria Mangalia să "ardă" Herghelia din localitate

667
Cum a vrut Primăria Mangalia  să

Articole de la același autor

Aproape un milion două sute de mii de lei ar fi vrut Primăria Mangalia să încaseze de la herghelia din oraș, de care răspunde Direcția Silvică Constanța, din cauza grajdurilor de acolo considerate a fi lăsate în paragină. Ce-i drept, așa după cum spunea și directorul direcției, ing. Valentin Neagu, nu s-a investit cu adevărat la herghelie, pe partea de grajduri și alte anexe, de zeci de ani. Totuși, în 2004 s-au realizat ceva lucrări de întreținere, apoi au urmat alte mici renovări, inclusiv în 2010.

Pe scurt, autoritățile locale din Mangalia au obligat Direcția Silvică, pe la jumătatea anului trecut, la plata taxei de paragină de 1.168.920 lei, pentru construcțiile ce compun sediul Hergheliei Mangalia. Reprezentanți instituției au cerut însă în instanță anularea actului administrativ fiscal. În contestație se arată, pe lângă multe altele, că Herghelia Mangalia nu se încadrează în categoria de spații comerciale cu specific turistic care să nu funcționeze la data începerii sezonului estival. În plus, la dosar au fost depuse probe din care rezultă că în ultima parte a lui 2010 s-au efectuat diverse reparații. După mai multe termene, acum câteva zile a venit și pronunțarea soluției. Instanța a decis să admită cerea de anularea a actului administrativ fiscal, formulată de Direcția Silvică. "În primul rând, toată acțiunea a fost una rău-voitoare. Soluția este una logică", a precizat directorul Direcției Silvice Constanța, ing. Valentin Neagu.

v v v

Prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 183/23.12.2010, în baza căreia a fost amendată herghelia, s-a instituit taxa de paragină pentru construcțiile hoteliere sau orice locații ce fac parte din circuitul turistic, taxa calculându-se pe perioada sezonului estival (1 mai - 30 septembrie) și în situația în care în aceste locuri, în perioada indicată, nu se desfășoară activități conform obiectului de activitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4675 secunde