Cum a evoluat producția agricolă în 2014

119
Cum a evoluat producția agricolă în 2014 - cumaevoluat-1427995645.jpg

Articole de la același autor

În anul 2014, producția de leguminoase pentru boabe a scăzut cu 4,1%, ca urmare a scăderii suprafeței cultivate cu (-9,1%), față de anul precedent. 


La plante uleioase, producția a crescut cu 15,1%, datorită atât creșterii suprafeței cultivate (+4,7%), cât și a randamentelor la hectar. Creșteri ale producției s-au înregistrat la rapiță și soia (+61,0%), respectiv (+35,3%), în principal datorită creșterii suprafeței cultivate (+48,4%), respectiv (+17,6%). Suprafața cultivată cu floarea soarelui a scăzut cu 7,6%. La sfecla de zahăr, producția a crescut cu 31,9%, în principal datorită creșterii randamentului la hectar cu 19,1% dar și a suprafeței cultivate cu 10,7%. 


La cartofi, producția a crescut cu 7,0%, datorită creșterii randamentului la hectar (+9,1%) deși suprafața cultivată a scăzut (-2,0%), față de anul precedent. Legume Producția a fost mai mică cu 3,9%, determinată de scăderea suprafețelor cultivate cu 7,7%, față de anul precedent. Producțiile au fost mai mari la: castraveți (+7,1%), morcovi (+2,7%), ardei (+0,4%) și mai mici la pepeni verzi și galbeni (-16,5%), tomate (-5,1%), varză (-2,9%) și ceapă (-1,3%).


Datele sunt relevate de cercetarea statistică "Producția agricolă vegetală la principalele culturi, în anul 2014", realizată de Institutul Național de Statistică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Credite pentru crescătorii de animale
Luni, 12 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Bani pentru fermieri
Pagina a fost generata in 0.5067 secunde