Cu cât sunt mai scumpe apartamentele reabilitate termic

800
Cu cât sunt mai scumpe apartamentele reabilitate termic - blocuri-1318861560.jpg
Potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro, apartamentele vechi situate în blocuri reabilitate termic sunt scoase la vânzare la un preț chiar și cu până la 20% mai ridicat decât celelalte apartamente vechi.

Tendința se manifestă în special în Capitală, unde întâlnim cele mai mari diferențe de preț între cele două categorii de apartamente vechi. Dacă prețul mediu cerut pe metru pătrat util pentru un apartament vechi cu două camere a fost, în luna septembrie, de 1.140 euro, proprietarii de unități similare aflate în blocuri reabilitate solicită în medie cu 10,4% mai mult, adică 1.259 de euro/mp util.

Diferența se accentuează în cazul apartamentelor cu trei camere din București, aceasta depășind 20%. Pentru unitățile din blocuri reabilitate termic, prețul mediu solicitat de proprietari urcă până la 1.307 euro/mp util, în comparație cu prețul mediu cerut pentru apartamentele vechi cu trei camere din Capitală, 1.082 euro/mp util. De altfel, prețul cerut pentru apartamentele vechi cu trei camere reabilitate termic se apropie de prețul solicitat pentru aparta-mentele noi cu trei camere (1.380 euro/mp util), diferența în acest caz fiind de aproximativ 5,5%.

Prețuri mai piperate pentru apartamentele vechi din blocuri reabilitate se practică și în celelalte mari orașe din țară, însă la o altă scară. Și în Constanța, diferențele sunt mult mai mici decât în Capitală și nu reprezintă o regulă generală în stabilirea unui preț (mai mic, atunci când este vorba despre un bloc nereabilitat termic!) de către vânzător, dar cu siguranță un punct important pentru cumpărător. Oricum, nu puțini sunt vânzătorii care scot în evidență și acest aspect, justificându-și astfel prețul peste medie pe care îl solicită. Diferența este undeva la patru, cinci mii de euro, dar poate fi și sensibil mai mare. Este cazul apartamentelor cu trei camere, pentru care și investiția a fost mai ridicată.

v v v

Dând la o parte prețul și amplasamentul unei proprietăți, conform unui studiu realizat de imobiliare.ro, izolarea termică a locuinței este următorul criteriu în ceea ce privește preferințele cumpărătorilor și primează vechimii imobilului, existenței unui loc de parcare sau calității vecinilor.

55% dintre potențialii cumpărători au considerat ca fiind foarte important criteriul izolare termică, 44% au apreciat ca fiind foarte importantă vechimea imobilului, 42% locul de parcare, 40% ar opta pentru o locuință nouă, iar pentru 32% dintre cumpărători, prioritară este calitatea vecinilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : "De judecată-mi arde mie?"
Pagina a fost generata in 0.3821 secunde