Cu bonul fiscal de 6 lei, din 7 februarie, ați câștigat la loterie!

391
1
Cu bonul fiscal de 6 lei, din 7 februarie,  ați câștigat la loterie! - cubonulfiscal-1428928737.jpg

Articole de la același autor

Ziua de 13 aprilie 2015 va intra în istoria reformei fiscale din România ca dată a primei extrageri la Loteria bonurilor fiscale, organizată de Ministerul Finanțelor Publice, în colaborare cu Loteria Română. Urnele au desemnat câștigătoare bonurile cu valoare între 6 lei și 6,99 lei, emise pe 7 februarie 2015.

Cei ce dețin unul sau mai multe bonuri fiscale cu aceste date, trebuie să se prezinte în următoarele 30 de zile la unitățile teritoriale ale ANAF, cu bonurile în original și o copie a actului de identitate. Apoi, Direcția Generală Antifraudă Fiscală va verifica autenticitatea și realitatea tuturor bonurilor fiscale depuse. În urma acestei operațiuni, va rezulta lista câștigătorilor. Plata se va face la 60 de zile de la expi-rarea termenului de revendicare a premiilor.

Este de așteptat ca premiul de 1 milion de lei să fie împărțit între un mare număr de câștigători, având în vedere că data de 7 februarie a fost o sâmbătă - zi de cum-părături - și că foarte multe achiziții se încadrează în intervalul de 6 - 6,99 lei.

Putem deduce profilul psiho-social al primilor câștigători. Este de așteptat ca aceștia să fie persoane mai bine informate, cu un grad mai mare de educație, cu o atitudine pro-socială și un respect față de lege mai înalte, mai decise să își aducă contribuția la combaterea micii evaziuni fiscale.

Prima extragere din cadrul Loteriei bonurilor fiscale marchează un moment important al luptei pentru combatere evaziunii fiscale din România, țară aflată pe locul doi, după Bulgaria, în topul țărilor cu ponderea cea mai ridicată a economiei subterane, din Uniunea Europeană.

Loteria reprezintă un mijloc de a stimula populația să se implice în combaterea micii evaziuni fiscale, prin solicitarea bonurilor la orice achiziție, la dezvoltarea mentalității de contribuabili corecți, cu respect față de Codul fiscal.

Primele efecte s-au văzut deja. Numărul celor ce solicită bonurile fiscale a crescut de la o zi la alta. Cu certitudine că anunțarea câștigătorilor și a premiilor obținute va da un nou impuls motivațional populației, astfel că numărul "colecționarilor" de bonuri fiscale va exploda.  

Comentează știrea

Brebenel Alfonso
13 aprilie 2015
Offffff

Am veriicat toate bonurile fiscale si am gasit un bon fiscal in valoare de 6,45 lei, contravaloarea unei felicitari. Bingo ! Am castigat !!!.... Cand am verificat si data,,care trebuia sa fie 07.02.2015, ce sa vezi ? Bonul meu avea data de 25.02.2015. Wow biz ! Ghinion ! Am ramas la fel de sarac !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4548 secunde