€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Criza forței de muncă

Ştire online publicată Marţi, 07 August 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Potrivit unui studiu realizat internațional de Bestjobs și The Boston Consulting Group, cel mai mare consultant de business din lume, 55% dintre respondenții români și-au exprimat dorința de a lucra în străinătate. Cei mai mulți dintre românii care ar vrea să lucreze într-o altă țară au sub 30 de ani și studii superioare. În top 10 al preferințelor lor sunt următoarele țări: Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia și Italia. Pe de altă parte, România a fost și ea nominalizată în top 5 state în care și-ar dori să lucreze de către respondenții din: Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana, Nigeria, Egipt, Norvegia, Grecia sau Qatar.


★ ★ ★


Bogdan Trif, ministrul Transporturilor, a declarat că sectorul turismului are un deficit de forță de muncă de peste 30%. În opinia lui, s-a ajuns în această situație din cauza „mirajului” salariilor mari în afara țării. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, angajații din industria turismului au cele mai mici câștiguri din economie. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7617 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8525 secunde