Crește bugetul cercetării și inovării pentru combaterea pandemiei Covid

163
Crește bugetul cercetării și inovării pentru combaterea pandemiei Covid - crestebugetulcercetariisiinovari-1589981006.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a mobilizat încă 122 de milioane de euro din programul său de cercetare și de inovare "Orizont 2020", pentru activitățile de cercetare urgent necesare în ceea ce privește noul coronavirus. Instituția europeană se angajase, deja, pe 4 mai 2020 să contribuie cu 1,4 miliarde de euro la inițiativa "Răspunsul mondial la coronavirus".

Vor fi finanțate proiectele care vizează producerea rapidă de materiale și de echipamente medicale necesare testării, tratării și prevenirii, precum și cele care dezvoltă tehnologii medicale și instrumente digitale pentru a îmbunătăți detectarea, supravegherea și îngrijirea pacienților. Noile activități de cercetare vor folosi cunoștințele obținute de la grupuri mari de pacienți din întreaga Europă, iar o mai bună înțelegere a impactului comportamental și socioeconomic al pandemiei de coronavirus ar putea contribui la îmbunătățirea strategiilor de tratament și de prevenire.

Termenul de depunere a propunerilor este 11 iunie 2020, deoarece cererea de exprimare a interesului se va concentra pe obținerea de rezultate rapide. Europa și lumea în general au nevoie urgentă de soluții inovatoare pentru limitarea și atenuarea pandemiei, precum și pentru o mai bună îngrijire a pacienților, a supraviețuitorilor, a grupurilor vulnerabile, a personalului medical din prima linie și a comunităților acestora. Din acest motiv, Comisia are ca scop să permită demararea cât mai rapidă a activităților de cercetare, prin intermediul unor termene mai scurte de pregătire a propunerilor și de evaluare a acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4122 secunde