Crescătorii de animale, în pragul falimentului

156
Crescătorii de animale,  în pragul falimentului - crescatori-1441033913.jpg

Articole recomandate

Crescătorii de animale se declară în pragul falimentului și îl acuză pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, că este preocupat "mai mult de cultul personalității decât de problemele din sector".

"Ne întrebăm dacă Ministerul Agriculturii mai există, pentru că nu ne ajută cu nimic. Cantitatea de lapte a scăzut deja cu 50% și situația se agravează pe zi ce trece. Pierderile sunt enorme. Seceta a afectat sectorul zootehnic prin scăderea producțiilor de lapte și a sporului în greutate la tineret, din cauza cantității scăzute de masă verde, ceea ce duce la diminuarea cu 30% a posibilității de producere a furajelor pentru perioada de stabulație. De distrugerea sectorului zootehnic din România se face vinovat ministrul Agriculturii, preocupat mai mult de cultul personalității decât de problemele din sector", a transmis, prin intermediul unui comunicat, președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, Marcel Andrei. Acesta susține că nu toți crescătorii de animale au primit ajutoarele naționale tranzitorii la care aveau dreptul pentru anul trecut.

Crescătorii de oi mai cer și abrogarea Legii vânătorii, modificată în iulie.

"Modificările la această lege au fost aprobate fără a fi consultate și asociațiile crescătorilor de animale. Sunt prevederi aberante, care încalcă în mod grosolan dreptul la proprietate", susține Marcel Andrei.

Având în vedere situația gravă, Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine anunță că va trece la acțiuni de protest, inclusiv la blocarea drumurilor!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2633 secunde