CRESC PREȚURILE la alimente. 20 de țări cer măsuri urgente

254
CRESC PREȚURILE la alimente. 20 de țări cer măsuri urgente - 1-1349188758.jpg
Peste 100 de experți din 20 de țări din regiunea Asia-Pacific au adresat comunității internaționale, astăzi la Bangkok, apelul de a acționa concertat și repede pentru a controla prețurile alimentelor și a evita o criză precum cea din 2007-2008, transmite Realitatea.net, care citează EFE.

La sfârșitul unei reuniuni de două zile, participanții au subliniat necesitatea unor investiții pe termen lung în agricultură și a unor fonduri de asistență socială care să-i ajute pe micii producători și consumatori în perioadele de lipsă de alimente, potrivit unui comunicat de presă.

Riscul derivă din pierderile cauzate de secetă în ceea ce privește recoltele din țări precum SUA, Kazahstan, Rusia și Ucraina și din scumpirea pe piețele internaționale a unor cereale precum porumbul și grâul.

Aceeași sursă precizează că, în regiunea Asia-Pacific, unde în 2010 erau 578 de milioane de persoane subnutrite, costul unor cereale de bază precum porumbul și grâul a crescut între 10 și 20 la sută în ultimul an, situație care afectează mai ales familiile cu venituri mai mici, care cheltuiesc 70 la sută din venituri pe mâncare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Septembrie 2012
Stire din Social : Pe ce se duc banii constănțenilor
Pagina a fost generata in 0.252 secunde