Credite garantate de stat pentru crescătorii de animale

202
Credite garantate de stat pentru crescătorii de animale - crescatorvaci-1350575726.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine, beneficiari ai plăților naționale directe complementare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că le eliberează adeverințele necesare pentru a lua credite de lucru, până la efectuarea, de către APIA, a plății primelor pe exploatație și pe cap de animal la care aceștia sunt îndreptățiți.


Agenția a încheiat convenții cu CEC Bank SA, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, OTP Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank,  Procredit Bank, Creditcoop, Intesa Sanpaolo România, Bancpost,  Piraeus Bank, Garanti Bank, Banca Carpatica, UnicreditTiriac Bank.
La solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverință prin care confirmă:
- că beneficiarul a depus cererea de plată pentru sectorul zootehnic la specia bovine, ovine, caprine, pentru anul 2012;
- că s-au efectuat controalele și verificările administrative asupra cererii; 
- numărul de animale eligibile pentru prima pe exploatație, respectiv prima pe cap de animal;
- că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii adeverinței și îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite în conformitate cu legislația în vigoare.
Valoarea creditului este de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinței. Fondul de Garantare a Creditului Rural și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri garantează 80% din valoarea creditelor acordate de bancă.
APIA recomandă celor interesați să își aleagă creditorul numai după un studiu atent al condițiilor de creditare impuse de fiecare bancă, pentru a obține condițiile de creditare cele mai avantajoase și care se potrivesc cel mai bine profilului exploatației sale. Opțiunea de a solicita creditul aparține integral fermierului.
Cuantumul plăților naționale directe complementare în sectorul zootehnic, la specia ovine/caprine este de 40,8 lei/cap animal, iar la specia bovine este de 500 lei/cap animal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2916 secunde