Corupția - cauză a accidentelor navale

Duminică, 18 Noiembrie 2018
290
Uniunea Sindicatelor Navigatorilor din Filipine solicită guvernului să înființeze un tribunal al amiralității, arată publicația "Manila Bulletin". Măsura va contribui la întărirea industriei maritime, la prevenirea dezastrelor maritime și va conduce la condamnarea oficialilor corupți din marină.

Președintele Uniunii Sindicatelor Filipineze, Nelson Ramirez, a declarat că viitoarea Curte de Justiție a Amiralității ar trebui să investigheze faptele personalului din instituții precum Autoritatea pentru Industria Maritimă și Garda de Coastă filipineză. El a subliniat faptul că, din cauza aplicării cu prea mare îngăduință a reglementărilor privind siguranța navigației și a corupției, companiile de transport maritim sunt implicate în numeroase dezastre. Potrivit liderului de sindicat, corupția continuă să crească în cadrul instituțiilor menționate, în special în legătură cu emiterea certificatelor de conveniență (COC) pentru armatorii ce dețin nave second-hand, care sunt adevărate sicrie plutitoare. Acestea sunt implicate în majoritatea accidentelor maritime.

Ramirez a explicat că, după producerea tragediilor maritime, oficialii Autorității pentru Industria Maritimă și ai Gărzii de Coastă afirmă, de regulă, că navele scufundate erau navigabile și susțin în fața anchetatorilor că eroarea umană a fost singura cauză a accidentelor respective.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2479 secunde