Contracte de finanțare în valoare de 160 milioane de euro transmise Comisiei Europene

160

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractele de finanțare în cadrul POIM 2014 - 2020 pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea țintelor de absorbție aferente anului 2019.
Astfel, a fost transmis către Comisia Europeană proiectul major de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacău, la profil de autostradă, cu o valoare totală de 968.781.763 lei, din care contribuția UE este de 689.436.848 RON. Proiectul reprezintă practic prima secțiune a viitoarei autostrăzi de pe coridorul Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava - Pașcani.


În sectorul feroviar, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului "Reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată Cluj", în valoare totală de 62.534.057 lei și o finanțare UE de 38.330.345 lei. Proiectul vizează reabilitarea structurilor de cale ferată aparținând Regionalei de cale ferată Cluj, contribuind astfel la creșterea vitezei de circulație a trenurilor precum și la sporirea gradului de siguranță a transportului pe calea ferată.


În sectorul naval a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului "Amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene în regim de bac, între localitățile Isaccea - Orilovka (RO-UK)" cu o valoare totală de 6.889.997 lei și o finanțare UE de 4.649.837 lei.


Prin semnarea acestor contracte de finanțare, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a creat posibilitatea rambursării din fonduri europene a cheltuielilor efectuate până în acest moment în cadrul acestor proiecte, cheltuieli în valoare de aproximativ 160 milioane de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8119 secunde