Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, vizită de sfârșit de mandat la președintele CCIR, Mihai Daraban

268
Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, vizită de sfârșit de mandat la președintele CCIR, Mihai Daraban - darabanturci-1534780715.jpg

Articole recomandate

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României și președinte al CCINA Constanța, Mihai Daraban, l-a primit, ieri, 20 august 2018, la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, pe Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Excelența Sa Uygar Mustafa Sertel. 


Întrevederea a avut loc în contextul încheierii mandatului Consulului General. Excelenta Sa a fost însoțită de Kadir Yazihan, Atașatul Comercial al Consulatului General al Turciei, la Constanța.


În cadrul discuțiilor a fost abordat stadiul foarte bun al relațiilor bilaterale actuale, Mihai Daraban apreciind, în mod deosebit, activitatea Consulului General și i-a urat succes în activitatea viitoare.


La rândul său, diplomatul turc a afirmat că a întâlnit aici oameni minunați cu care a avut o colaborare foarte bună și că a fost o plăcere să cunoască conducerea Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, pe parcursul mandatului său.


De asemenea, în cadrul vizitei de încheiere a mandatului Consulului General al Republicii Turcia la Constanta, s-au repus pe tapet toate problemele bilaterale. Una dintre cele mai importante tematici a fost reluarea liniilor RO – RO și RO – LA, între Constanța și Istanbul. 


În acest context, președintele Mihai Daraban speră că Autoritatea Vamală și Poliția de Frontieră se vor trezi la realitate și vor sprijini acest proiect, nu ca în anul 2012, când autoturismele persoanelor fizice nu au fost acceptate, din cauza viciilor de procedură, în aceste programe de transport. În perioada 28 - 29 august a.c., ministrul Transporturilor din Republica Turcia va fi prezent la Constanța, ocazie cu care se va relua punerea în discuție a acestui proiect.


În final, președintele CCIR, Mihai Daraban, i-a mulțumit Consulului General și i-a oferit un mic cadou tradițional, în semn de apreciere pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor economice și de colaborare româno - turce, în Dobrogea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2078 secunde