Consultare publică privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor feroviare

207
Consultare publică privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor feroviare - consultarepublica-1641136417.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a lansat o consultare publică pe site-ul EU Survey prin care invită toate părțile interesate să formuleze observații cu privire la o propunere de revizuire a liniilor directoare privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor feroviare. Părțile interesate pot răspunde la consultare până la data de 16 martie 2022.

Liniile directoare privind sectorul feroviar stabilesc condițiile în care ajutoarele acordate întreprinderilor feroviare pot fi considerate compatibile cu piața internă și cu normele privind ajutoarele de stat.

Lipsa de interoperabilitate pe perioade lungi, alături de necesitatea stringentă de a continua digitalizarea, frânează dezvoltarea unor servicii feroviare transfrontaliere fără sincope. Ajutoarele de stat pot contribui la remedierea acestor disfuncționalități ale pieței și la îmbunătățirea competitivității transportului feroviar, facilitând astfel transferul modal, limitând emisiile generate de transport și reducând congestionarea traficului rutier.

Adoptarea noilor linii directoare privind sectorul feroviar este prevăzută pentru sfârșitul anului 2023.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4999 secunde