Consultare publică europeană privind securitatea cibernetică

156
Consultare publică europeană privind securitatea cibernetică - consultarepublicaeuropeanaprivin-1594219001.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind revizuirea Directivei privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice (Directiva NIS). Aceasta obligă furnizorii de servicii esențiale în sectoare vitale, cum ar fi sectorul energiei, transporturilor, bancar, infrastructurilor piețelor financiare, sănătății, furnizării și distribuției de apă și infrastructurii digitale, precum și furnizorii de servicii digitale-cheie, precum motoarele de căutare, serviciile de cloud computing sau piețele online, să își protejeze sistemele informatice și să raporteze autorităților naționale incidentele majore de securitate cibernetică.

De la adoptarea sa, directiva a asigurat o mai bună pregătire a statelor membre pentru incidente cibernetice și o intensificare a cooperării dintre acestea prin intermediul Grupului de cooperare privind securitatea rețelelor și a informațiilor.

Din anul 2016, când directiva a intrat în vigoare, peisajul amenințărilor cibernetice a evoluat rapid. În prezent, Comisia intenționează să demareze procedura de revizuire a acesteia, începând cu o consultare publică, care va fi deschisă până la data de 2 octombrie 2020. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5629 secunde