Construcțiile au intrat în recesiune. Guvernul nu mai are bani pentru cofinanțarea proiectelor

148
Construcțiile au intrat în recesiune. Guvernul nu mai are bani pentru cofinanțarea proiectelor - constructii-1490623995.jpg
Sectorul construcțiilor este în recesiune tehnică, după trei luni de scăderi succesive față de anul anterior. În plus, Guvernul a anunțat că nu mai sunt bani pentru cofinanțarea proiectelor europene. Cu alte cuvinte, primarii din țară nu mai pot începe proiecte de investiții cu bani europeni.


Companiile din domeniul construcțiilor se plâng că Guvernul a blocat proiectele de investiții, plătește cu întârziere și vrea să dea de lucru doar companiei de stat din domeniul infrastructurii, informează digi24.ro. 


După ce Compania de administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că va realiza mai multe proiecte în regie proprie, inclusiv centuri ocolitoare pentru mai multe orașe, constructorii au început să vorbească despre falimentul firmelor din domeniu. Doar 3% din lucrări pot fi în regie proprie, în special cele de reparații și întreținere a drumurilor, spun aceștia.


"Acordarea de lucrări în regie proprie nu ține cont de legea achizițiilor publice. Accesul firmelor private este închis la aceste proiecte", a declarat Laurențiu Plosceanu, președintele Asociației An-treprenorilor în Construcții. 


"E pericol la o firmă de stat unde nu am licitație. La stat e un control mai slab al costurilor. E un risc să se angajeze prea mulți oameni, să fie salarii prea mari, să fie risipă. Aici va trebui monitorizată situația permanent", precizează și Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, citați de digi24.ro.


Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Economie : VESTE DEVASTATOARE PENTRU ECONOMIE
Pagina a fost generata in 0.411 secunde