Construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă va fi realizată cu parteneri din Canada și Franța

199
Construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă va fi realizată cu parteneri din Canada și Franța - constructiareactoarelor3si4delac-1602780493.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a dat următoarele detalii privind acordul interguvernamental între guvernele Statelor Unite și României, prin care SUA își afirmă clar intenția de a sprijini financiar construcția reactoarelor 3 și 4 și de a participa la retehnologizarea reactorului 1, de la Cernavodă. În acest scop, deja a fost semnat un memorandum cu Banca de Export-Import a Statelor Unite. Astfel, US EXIM pune la dispoziție o linie de finanțare de 7 miliarde de dolari pentru proiecte în domeniul energetic și infrastructură energetică (din sectorul nuclear și al gazelor naturale lichefiate), precum și pentru infrastructura rutieră, feroviară și stații de depozitare.

Fondul de Investiții US DFC al Guvernului Statelor Unite este cuprins, de asemenea, în acordul interguvernamental, ca sursă de finanțare.

În cadrul discuțiilor de la Departamentul pentru Energie și Departamentul de Stat al Guvernului SUA, ministrul român a reafirmat dorința statului nostru de a efectua construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și retehnologizarea unității 1 cu parteneri din Canada și Franța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5858 secunde