Constănțenii pot depune cereri pentru acciza la motorină

488
Constănțenii pot depune cereri pentru acciza  la motorină - pompa-1323210522.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt așteptați în cursul acestei luni la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța (APIA) să-și depună cererile de acord prealabil pentru finanțare prin rambursare pentru motorina cu acciză redusă pentru anul 2012.

Potrivit APIA, ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc unele condiții, în funcție de sectorul (vegetal, zootehnic și/sau îmbunătățiri funciare) în care își desfășoară activitatea. Astfel, aceștia trebuie să fie înscriși în evidențele APIA cu suprafețele de teren pe care le exploatează sau în Registrul agricol, Registrul plantațiilor viticole, alte evidențe funciare. De asemenea, trebuie să fie înregistrați în Registrul național al exploatațiilor (RNE) al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor cu efectivele de animale sau să dețină document de înregistrare/autorizare sanitară veterinară pentru păsări/familii de albine/viermi de mătase.

Totodată, trebuie ca suprafața totală de teren pe care le exploatează să fie de minimum un hectar, iar suprafața parcelelor agricole să fie de cel puțin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 hectare. De asemenea, trebuie să exploateze / dețină / crească animale / păsări / familii de albine / viermi de mătase în vederea obținerii producției agricole pentru care solicită ajutorul de stat, dar și să utilizeze instalații de irigat acționate cu motoare ter-

mice.

Reprezentanții APIA menționează că beneficiarii nu trebuie să fie în dificultate financiară în sensul liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea și re-structurarea firmelor aflate în dificultate, respectiv persoane care constituie subiectul pro-cedurilor de faliment, reor-ganizare judiciară sau lichidare.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzina și motorina se scumpesc!
Luni, 09 Mai 2011
Stire din Economie : Carburanți mai ieftini
Pagina a fost generata in 0.4362 secunde