Constănțenii își vor putea recupera taxa de poluare fără să mai apeleze la instanță

718
1
Constănțenii își vor putea recupera taxa de poluare fără să mai apeleze la instanță - masiniaglomeratie7-1344530401.jpg
Guvernul va decide, cel mai probabil printr-o Ordonanță de Urgență, modalitatea prin care cetățenii vor primi banii din taxa auto încasată ilegal până acum, a anunțat ieri premierul Victor Ponta. "Am discutat să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetățenilor români care își cer înapoi banii încasați ilegal să fie soluționate fără a se mai apela la instanță. Suntem într-o situație identică cu ceea ce se întâmpla cu acei bani încasați ilegal pensiona-rilor. Am dat banii înapoi, la fel tre-buie să facem și cu taxa auto. E clar că legea adop-tată anterior a fost o lege care nu co-respundea norme-lor europene și nici celor constituțio-nale. E clar că guvernul va trebui să dea banii înapoi", a precizat premierul.

O decizie clară în această problemă n-ar face decât să elibereze instanțele și, până la urmă, să facă dreptate șoferilor. "Avem deja sute sau mii de decizii judecătorești și toate sunt identice, Guvernul a pierdut procesul. Nu are rost să ținem instanțele, judecătorii, grefierii ocupați, ci trebuie să recunoaștem că legea a fost greșită și să găsim o posibilitate de rambursare a banilor pe care statul i-a încasat ilegal", a declarat Victor Ponta.

Comentează știrea

iulian
22 octombrie 2012
taxa auto

niste hoti!!! pe la ce televiziune prinde pinochio spune ca taxa e ilegala.....dar o incaseaza incontinuare,azi am fost si am platit taxa de poluare,pt ca stau pe dreapta din mai si astept sa se scoata taxa,nici gand am laut legatura cu un avocat si voi deschide un proces de recuperare a taxei si toate cheltuielile aferente avocat etc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4479 secunde