Constănțenii își vor putea porta numărul de telefon mai repede și mai ușor

370
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a lansat ieri spre consultare publică un proiect de decizie care propune modificarea condițiilor tehnice și comerciale de portare a numerelor de telefon. Astfel, termenul de activare a numărului în noua rețea va fi de maximum o zi lucrătoare, așa cum prevăd normele europene, iar durata maximă a procedurilor administrative aferente portării se reduce de la zece la trei zile lucrătoare.
De asemenea, durata maximă potențială de întrerupere a serviciului în cursul procesului de portare este redusă la patru ore în loc de cinci (în cazul portării numerelor de telefonie fixă) și la trei ore în loc de patru ore (în cazul portării numerelor de telefonie mobilă). În practică, durata întreruperii serviciului este de aproximativ o oră, spun reprezentanții ANCOM.
Nu în ultimul rând, proiectul propune impunerea obligației de avertizare a utilizatorilor finali prin intermediul tonului distinctiv asupra faptului că aceștia au apelat un număr portat, în toate situațiile în care li s-ar putea aplica un tarif mai mare decât cel pe care, în mod legitim, l-ar fi așteptat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Pagina a fost generata in 0.377 secunde