Constănțenii își vând scump terenurile

703
Constănțenii își vând scump terenurile - terendevanzaregf4-1352910909.jpg
Puțini constănțeni mai cumpără acum terenuri - spun agenții imobiliari - la fel cum puțini se mai încumetă să-și construiască de la zero o casă, fie ea cât de mică - arată Institutul Național de Statistică, ce publică periodic situația numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale. În continuare se poate vorbi despre un blocaj pe această piață, animată ici, colo doar de tranzacții sporadice care vin, de cele mai multe ori, pe nevoia urgentă a vânzătorului de lichidități, ceea ce înseamnă și prețuri ceva mai bune. Cât de "accesibile" și corecte sunt și acestea, depinde de punga fiecăruia. La această oră, potrivit celei mai recente analize a portalului imobiliare.ro (analiză care ia în calcul proprietățile scoase la vânzare în perioada septembrie - octombrie 2012 în localitățile adiacente municipiului Constanța) prețurile medii pe metrul pătrat cerute pentru terenurile din jurul reședinței de județ variază între 29 de euro (în Techirghiol) și 164 de euro (în Mamaia). 


În Techirghiol, spre exemplu, un lot de puțin peste 400 de metri pătrați poate fi achiziționat chiar și cu 4.000 de euro, așadar vorbim de circa zece euro pe metru pătrat.

Printre localitățile cu terenuri mai ieftine, situate nu foarte departe de municipiul Constanța, se mai numără și stațiunea Costinești, unde prețul mediu este de 37 de euro pe metru pătrat, dar și comunele Cumpăna (31 de euro pe metru pătrat) și Valu lui Traian (32 de euro pe metru pătrat). Pe de altă parte, în orașele Ovidiu și Agigea, loturile pentru construcții pot fi achiziționate, în medie, cu 62, respectiv, 67 de euro pe metru pătrat.

Teren pentru casă la munte cu nici 10 euro/mp

Constănțenii care vor să-și facă o casă de vacanță la munte pot găsi oferte mult mai bune decât pe litoral. În ciuda potențialului turistic al județului Brașov, este interesant că acolo pot fi găsite cele mai ieftine terenuri pentru case dintre zonele analizate de imobiliare.ro (București, Brașov, Constanța, Timișoara). Astfel, cei interesați pot achiziționa cu ușurință loturi potrivite pentru construcția unei locuințe de vacanță la prețuri de sub zece euro pe metru pătrat. În comuna Hălchiu (la 15 kilometri de Brașov), spre exemplu, o parcelă de 500 de metri pătrați este scoasă la vânzare pentru 3.000 de euro (adică șase euro pe metru pătrat), în vreme ce în Râșnov, o parcelă de 900 de metri pătrați costă 7.200 de euro, adică opt euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, în Bran, un lot similar (de 900 de metri pătrați), este scos la vânzare pentru 12.000 de euro, adică 13 euro pe metru pătrat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1866 secunde