Constănțenii își pot vinde porcii la abatoare
985
De aproximativ șase ani, constănțenilor care cresc porci în gospodării le este imposibil să-i vândă la abatoare. Pierderea a fost atât de partea lor, pentru că au fost nevoiți să caute alte modalități de a-și valorifica munca, cât și de cea a consumatorilor, pe mesele cărora a ajuns mai greu carnea de porc crescut tradițional. Începând cu această săptămână lucrurile se vor schimba, însă. Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Țurcanu, a declarat că s-a emis un ordin în acest sens, așadar crescătorii individuali de porci vor putea să își vândă animalele pe piața liberă sau să îi abatorizeze. "Din păcate, de șase ani încoace a fost interdicția de a mișca porcii dintr-o gospodărie în alta sau de a-i putea tăia în abatoare. Cu destule presiuni, noi am reușit să scoatem acest ordin, iar de săp-tămâna viitoare (n.r.: de săptămâna aceasta) gospodarii noștri vor putea să își valorifice porcii în unitățile de abatorizare", a afirmat Mihai Țurcanu.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Joi, 04 Octombrie 2012