Constănțenii au luat cu asalt Târgul de cadouri TINIMTEX

568
1

Articole de la același autor

Spiritul Crăciunului și al sărbătorilor de iarnă și-a făcut apariția mai devreme la malul mării. Ieri, a poposit la Pavilionul Expozițional, din Mamaia, la deschiderea Târgului de cadouri TINIMTEX și va rămâne acolo pe toată durata manifestării expoziționale.


L-au întâmpinat cu bucurie o sută de producători și comercianți veniți din toată țara, care și-au deschis standuri de îmbrăcăminte pentru adulți și copii, îmbrăcăminte din piele și blană, încălțăminte, marochinărie, lenjerie, home & deco și accesorii. 


La numai o oră de la debutul manifestării expoziționale, câteva sute de cumpărători se plimbau printre standuri, cercetau marfa expusă, întrebau, probau, cumpărau.


La această ediție a Târgului de cadouri, impresionează diversitatea produselor, varietatea modelelor, calitatea și prețurile accesibile. 


Vă propun, stimați cititori, să mă însoțiți într-o scurtă vizită prin Pavilionul Expozițional. Primul care îmi atrage atenția este standul producătorului Stanciu Manufactura Maridan, din Sinaia. Sunt expuse minunate ii și costume populare în zeci de modele. Este o revărsare de culori, de frumusețe. Ce cadou mai frumos poate fi pentru femeia iubită decât o ie? Prețurile lor variază între 390 și 490 de lei, iar un costum popular se vinde cu 1.500 de lei. 


În timp ce fac poze, câteva doamne și domnișoare cercetează, încântate, iile. După hotărârea ce li se citește în ochi sunt convins că soții și prietenii lor le vor face cadou, de Crăciun, câte o ie. 


În standul de alături, pe care citesc numele producătorului Luciella Lux Comexin, din București, sunt prezentate paltoane bărbătești (la prețuri de 400 - 500 de lei), costume (450 - 900 de lei) și pantaloni (130 - 220 de lei).


Fac câțiva pași și sunt atras, irezistibil, de standul surorilor Dorina și Laurenția Stănescu, din Constanța. Să spui despre ele că sunt maeștri artizani este prea puțin. Globurile, ceramica și sticlăria pictate, obiectele de decor și pentru bradul de Crăciun sunt adevărate opere de artă. Cele două doamne produc obiecte de artizanat de peste 40 de ani, câștigându-și existența din vânzarea minunățiilor ieșite din mâinile lor. 


Producătorul Insico Trading, din București, a venit la târg cu o colecție superbă de eșarfe și fulare în culori vii, pastelate, cu prețul cuprins între 50 și 300 de lei, și cămăși bărbătești la prețul de 70 de lei.


Sectorul de blănuri și pielărie este puternic reprezentat. Sunt prezenți numeroși producători din Transilvania, Banat și nordul țării. Din vorbă în vorbă, aflu că sunt puțin cam îngrijorați. Se tem că, din cauza climei prea blânde de la malul mării, produsele lor vor avea prea puțină căutare. 


Autentic Blan, din Târgul Mureș, a adus o colecție superbă de haine, scurte și cojoace din blană de nurcă și vulpe, precum și haine din piele de oaie. Cele din blană au prețurile cuprinse între 2.000 și 12.000 de lei, scurtele, între 3.000 și 12.000 de lei, cojoacele, între 1.500 și 2.500 de lei, iar hainele din piele de oaie, între 500 și 1.000 de lei.


Alături, în standul producătorului Mesblan LDO, din Bistrița, hainele din blană de vulpe costă între 1.500 și 3.000 de lei, cojoacele de oaie, 800 - 900 de lei, iar hainele din piele, 500 - 900 de lei. 


Ceva mai încolo, producătorul Casa de Blănuri Carolina, din Timișoara, îmbie vizitatorii cu haine din blănuri de vulpe, cincila și nurcă, la prețul de 1.500 - 6.000 de lei, și veste din blană, la 1.500 - 2.000 de lei.


Vă rog să mă însoțiți, acum, în împărăția căciulilor. Iată, producătorul PFA Ciocârlan Elena, din Neamț, expune o frumusețe de căciuli din blană pentru dame și bărbați, la prețul de 150 până la 400 de lei, șepci din piele, la 100 - 120 de lei, haine de blană, la 2.500 - 3.500 de lei, și papuci de casă, îmblăniți, pentru gingașe piciorușe, care costă doar 30 - 40 de lei. 


La rândul său, producătorul Simprod Marana, din Sebiș, le oferă cumpărătorilor căciuli din piele și blană (la prețul 50 de lei), papuci din piele (25 de lei) și haine din piele, îmblănite (300 - 1.500 de lei). 


Din Timișoara a venit și firma Sempre Trim. Cumpărătorii se înghesuie să cumpere mănușile fine, frumos lucrate, produse de aceasta. Prețurile variază între 50 și 85 de lei. 


La plecare, mă opresc la standul importatorului Alexandi Company, din Constanța, care expune marfă italienească: sacouri (la 200 - 250 de lei), geci (190 - 270 de lei), cămăși (100 de lei) și pulovere (80 de lei). 


Cât timp mi-am făcut documentarea pentru acest reportaj, pavilionul expozițional s-a umplut de vizitatori. Cei mai mulți nu au cedat ispitei și au brațele încărcate cu cadouri. 


Stimați cititori, dacă vreți să le aduceți o bucurie celor dragi sau vreți să vă alegeți cadoul de sărbători, nu pierdeți ocazia și treceți pe la Pavilionul Expozițional. Programul de vizitare al târgului este următorul: de pe 22 până pe 25 noiembrie 2017, între orele 10 și 19, iar duminică, 26 noiembrie, între 10 și 16.


Comentează știrea

ddddddddddddd
24 noiembrie 2017
dddddddddd

dddddddddd

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Stire din Economie : S-a deschis Târgul de cadouri TINIMTEX
Pagina a fost generata in 0.3441 secunde