CONSTĂNȚENI, ATENȚIE CÂT ȘI CUM FOLOSIȚI CARDUL! Comisioanele au sărit în aer

3120
2
CONSTĂNȚENI, ATENȚIE CÂT ȘI CUM FOLOSIȚI CARDUL! Comisioanele au sărit în aer - bancomat-1349618310.jpg

Articole de la același autor

Cine avea până acum obiceiul să-și verifice frecvent cardul ori să-și scoată salariul de la bancomat pe "bucățele" ar cam trebui să renunțe la acest lucru. De ce? Băncile au dublat, chiar triplat pe alocuri comisioanele, așadar suma care practic ar dispărea de pe card este una extrem de mare, mai ales pentru aceia care nu învârt lunar zeci de mii de lei. 


Printre primele bănci care au preferat să-și anunțe public clienții că vor plăti mai mult este BRD. Începând de ieri, aceasta a actualizat o serie de comisioane aferente produselor și serviciilor pentru persoane fizice. Astfel, pentru un extras de cont (pentru cont curent), eliberat la solici-tarea clientului, se achită acum un euro (sau echivalentul în valuta contului). Până ieri costul era de 0,75 euro (echivalentul în valuta contului). De asemenea, pentru furnizarea listei cu ulti-mele zece operațiuni la ATM costul a crescut de la 0,75 lei/0,20 euro/0,30 USD, la 0,5 euro.

După cum spuneam, cei care își verifică prea des cardul ar trebui să se mai tempereze. Doar pentru interogarea soldului la ATM-ul băncii se percepe, de ieri, un comision de 0,5 euro (acesta era de 0,95 lei/0,25 euro/0,35 USD), iar la ghișeul băncii, un euro. Cine scoate de la bancomatul altor bănci trebuie să știe că i se va percepe un comision de un euro (până acum o zi acesta era de 2 lei/0,5 euro/0,7 USD).

Și retragerile de numerar de la ghișeele băncii vor fi mai scumpe. În cazul cardurilor de debit, comisionul crește la 0,5%, minimum 3,5 lei/3 euro, de la 0,1 - 0,2%, minimum 0,2 lei/2 euro. În cazul cardurilor de credit, acum plătim 0,5% din suma retrasă, dar minimum 3,5 lei (era tot 0,5%, dar minimum 2 lei).

Pentru retragerile de la ATM, costurile sunt acum de 0,2%, minimum 0,5 lei (minimul perceput anterior era de 0,2 lei). Dacă scoatem de la bancomatul altor bănci, atunci costurile sunt mult mai mari. Pentru o retragere se va achita cel puțin 4 lei, pe când până în urmă cu o zi era 2,5 lei.

Să nu credeți însă că BRD-ul este singura bancă ce majorează comisioanele, ci mai degrabă printre puținele care a dat dovadă de mai multă transparență. Și BCR a venit cu comisioane mai mari încă din luna august. Doar un exemplu, cine face o retragere de numerar dintr-un cont în lei i se percepe un comision de 0,4%, minimum 6 lei (de la minimum 3 lei), iar de la ATM, de 0,2%.

Nici Banca Transilvania nu s-a lăsat mai prejos. Tot din vară și comisioanele pentru persoanele juridice au suferit modificări. De altfel, majoritatea băncilor au mai umblat lunile trecute pe ici, pe colo, la comisioane, iar cele care nu au făcut-o până acum o vor face în viitorul nu tocmai îndepărtat, spun specialiștii.


Comentează știrea

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
8 octombrie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.2396 secunde