În 14 luni

Constanța va avea un nou centru de afaceri, de 435.000 euro

1268
În 14 luni, firmele din Constanța și Dobrici (Bulgaria) se vor putea întâlni într-un nou centru de resurse pentru afaceri și inovare, Euro Dobrogea, care va funcționa în cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA).
Proiectul, în valoare de 435.000 euro, din care 382.000 euro finanțare nerambursabilă prin Phare CBC, se adresează comunităților de afaceri din regiunea transfrontalieră Constanța – Dobrici, după cum spun oficialii CCINA.
"Este primul proiect comun de infrastructură mică. Avem în derulare mai multe proiecte cu partenerii noștri din Dobrici, însă toate sunt soft, adică întâlniri, pliante, schimburi de experiență. Acum vom construi un centru de afaceri, dotat cu bibliotecă, mediatecă și calculatoare cu acces gratuit la internet", spune Mihai Daraban, președintele CCINA Constanța.
Centrul "Euro Dobrogea" va fi construit peste actualul sediu al Camerei de Comerț și va avea o suprafață totală de 395 metri pătrați. Spațiul va fi împărțit în două zone, respectiv cea destinată serviciilor și cea destinată evenimentelor.
"Sala de evenimente este modulabilă. Pot fi organizate simultan două întâlniri, ateliere de lucru sau conferințe mari, cu până la 130 – 150 de participanți", spune Ion Jugănaru, directorul general al CCINA.
Inițiatorii proiectului au deja certificatul de urbanism și sunt acum în faza obținerii avizelor, pentru demararea construcției.
Proiectul va fi susținut și de prefectura județului Constanța, relațiile cu zona Dobrici fiind foarte strânse, datorită celor opt orașe înfrățite.
"Sunt multe puncte de interes comun, de la turism și agricultură la educație și cercetare. Un centru comun care să reunească parteneri de afaceri din ambele țări este extrem de benefic. În plus, UE apreciază proiectele cross-border", explică Dănuț Culețu, prefectul Constanței.
Potrivit estimărilor CCINA, peste 2.400 de firme active vor beneficia de serviciile centrului Euro Dobrogea, din care peste 1.800 numai în primul an de funcționare. În total, peste 25.000 de firme vor avea acces direct la centru.
Pentru acest proiect, cele două camere de comerț au ca parteneri universitatea Ovidius din Constanța și colegiul tehnic din Dobrici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.43 secunde