Constanța prezintă interes pentru Cehia

197

Articole de la același autor

Vladimír Války, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe la București, însoțit de Milan Peprník, ministru - consilier în cadrul ambasadei, și de Franti¶ek Zachoval, directorul Centrului CEH, s-a întâlnit miercuri, 13 aprilie 2016, cu Ion Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, la sediul CCINA.

Oaspeților le-au fost prezentate economia județului nostru și importanța pe care o au portul Constanța și Canalul Dunăre - Marea Neagră pentru traficul de mărfuri spre centrul Europei.

Directorul general al CCINA a subliniat că, deși, în prezent, schimburile comerciale româno-cehe sunt modeste și doar nouă firme cu capital ceh sunt înregistrate în județul Constanța, există un potențial important în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări. Ion Dănut Jugănaru a afirmat că, în baza bunelor relații economice și culturale dintre cele două țări, pot fi organizate forumuri economice și de investiții, întâlniri bilaterale de afaceri față în față, acestea reprezentând modele de succes ale CCINA, în cadrul strategiei sale de relații externe.

Printre domeniile în care cele două comunități pot colabora, directorul general al CCINA a evidențiat sectorul agricol, industria alimentară, industria energetică și nu in ultimul rând turismul de pe litoralul românesc. Pe lângă domeniile prezentate, Jugănaru a arătat că există un potențial de dezvoltare a relațiilor de colaborare româno-cehe și în sectoare precum construcția de utilaje agricole, confecții, mobilă și dotări hoteliere. El a adresat invitația ca firme din Republica Cehă să fie prezente la târgurile organizate de CCINA ca Tinimtex, Expoagroutil, Salonul de Dotări Hoteliere sau Târgul de Mobilă.

Ambasadorul a subliniat că este deosebit de interesat de intensificarea relațiilor între companii constănțene și cehe, de oportunitățile de afaceri care există în această zonă economică importantă a României. Urmează ca firmele din Republica Cehă să valorifice oportunitatea de a prospecta piața românească, prin participarea la manifestările expoziționale organizate sau prin participarea directă la forumuri de afaceri bilaterale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Martie 2016
Stire din Economie : Se deschide Târgul de Mobilă
Pagina a fost generata in 1.7303 secunde