Consiliul Concurenței investighează piața echipamentelor de protecție a muncii

112
Consiliul Concurenței investighează piața echipamentelor de protecție a muncii - consiliulconcurenteiinvestigheaz-1618319025.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața echipamentelor de protecție a muncii și a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Mariad Serv SRL, Litind SRL, Dalgeco Confecții Textile SRL, Man Protection SRL, Lingemann Beschaffungssysteme SRL și Salcor SRL.

Autoritatea de concurență reamintește că are în derulare o investigație pe piața comercializării de produse și echipamente din domeniul sănătății și securității în muncă din România privind posibile înțelegeri anticoncurențiale între companiile Renania Trade SRL, Avanti SRL, Tricomexim SRL și T&T Invest SRL, realizate prin stabilirea de prețuri, împărțirea de piețe și alocarea de clienți.

Pe parcursul derulării investigației, autoritatea de concurență a obținut indicii referitoare la posibila implicare a mai multor parteneri ai companiei Renania în practicile anticoncurențiale investigate.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor.

În anul 2020, Consiliul Concurenței a sancționat 90 de companii și asociații acestora cu amenzi de 400,2 milioane ei (82,7 milioane euro), peste 40% din această valoare totală fiind recunoscută de companii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Aprilie 2021
Stire din Economie : Testele RT-PCR s-au ieftinit
Pagina a fost generata in 0.5303 secunde