Consiliul Concurenței a luat la puricat comerțul de mașini agricole

159
Consiliul Concurenței  a luat la puricat comerțul de mașini agricole - consiliulconcurentei-1509032272.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața comercializării de mașini, utilaje și echipamente agricole, realizată între producători, importatori și distribuitori de astfel de produse.

Autoritatea de concurență suspectează că mai multe companii concurente își coordonau politicile comerciale în ceea ce privește fixarea prețului de vânzare practicat. Sunt investigate 18 companii, precum și Asociația Română a Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole (APIMAR).

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la sediile unor companii, iar documentele ridicate se află în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4459 secunde