Consiliul Concurenței a câștigat procesul cu Panasonic Marketing Europe

101
Consiliul Concurenței a câștigat procesul cu Panasonic Marketing Europe - consiliulconcurenteiacastigatpro-1509536839.jpg

Articole de la același autor

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat definitiv încălcarea legii concurenței de către Panasonic Marketing Europe GmbH Wiesbaden Germania prin participarea la o înțelegere anticoncurențială în cadrul campaniilor de tip buy-back, alături de alte companii active pe piața

comercializării de echipamente electrice și electronice (EEE). De asemenea, instanța a menținut amenda aplicată companiei de 209.597 lei.

În anul 2014, Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 companii membre ale asociațiilor ROREC și ECOTIC pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale în cadrul campaniilor de tip buy-back.

Autoritatea de concurență a amendat opt companii membre ROREC pentru încheierea unei înțelegeri privind controlul vânzărilor și fixarea discounturilor pe care le puteau acorda în cadrul campaniilor de buy-back. În acest fel, au fost afectați consumatorii ce ar fi putut beneficia de reduceri mai mari în campaniile buy-back.

În cadrul aceleiași investigații, șase companii membre ale asociației ECOTIC au fost sancționate pentru crearea unui mecanism similar cu cel al asociației ROREC în cadrul campaniilor de tip buy-back inițiate în februarie 2009.

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia autorității de concurență și în cazul companiei Maguay Impex SRL, toate celelalte cazuri aflându-se pe rolul instanței supreme, nefiind încă fixat un termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Veste bună pentru constructori
Miercuri, 01 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Rata șomajului a coborât la 5%
Miercuri, 01 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Statul strânge cureaua în 2018
Pagina a fost generata in 0.939 secunde