Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați cere mentinerea actualei conduceri a ASF

109
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați cere mentinerea actualei conduceri a ASF - confederatiatransportatorilorcer-1541760389.jpg

Articole de la același autor

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) face un apel pentru menținerea unor politici responsabile, care să diminueze vulnerabilitățile și să consolideze piața și solicită Guvernului să mențină actuala conducere a Autorității de Supraveghere Financiară, indiferent de luptele politice, se arată într-un comunicat de presă.


Piața asigurărilor din România a cunoscut o consolidare recentă. Tocmai de aceea, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) face un apel pentru menținerea unor politici responsabile, care să diminueze vulnerabilitățile și să consolideze piața. Membrii COTAR susțin actuala conducere ASF și cer Guvernului să o mențină, indiferent de luptele politice. Astfel, politicienii aflați la conducerea statului ar da dovadă de responsabilitate și ar putea arăta că țin cont de opiniile mediului de afaceri.


Piața asigurărilor s-a stabilizat în cursul anului trecut, cu o consolidare confirmată și în 2018, iar evoluțiile consemnate de piața locală de asigurări sunt pe un trend pozitiv, După episoadele din anii 2014-2016, piața a depășit cu succes turbulențele semnificative provocate de unii actori de pe piața asigurărilor.


"Deși foarte dificil de gestionat, această perioadă a fost traversată fără a afecta semnificativ stabilitatea pieței și drepturile asiguraților, datorită măsurilor implementate de conducerea ASF, alături de Fondul de Garantare a Asiguraților, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România și printr-o bună colaborare cu alte instituții relevante din România, remarcând implicarea decizională și susținerea din partea Guvernului și a Parlamentului României, Piața a început un proces de reașezare pe fundamente mai solide financiar, corecte față de asigurați și mai adecvate rolului pe care îl are în economie și în sistemul financiar. Noul cadru legislativ a făcut ca ultimii doi ani, 2017 și 2018, să reprezinte un punct de reper pentru piața asigurărilor, datorită adoptării de către Parlamentul României a noii Legi RCA și a legii care transpune directiva IDD privind distribuția produselor de asigurare.


"Toate acestea au contribuit la stabilizarea pieței asigurărilor obligatorii privind RCA, obținută cu eforturi importante în ultimii ani. Nu e momentul să ne jucăm cu funcții, cu tergiversări și cu răzgândiri, într-un domeniu vital pentru economie, precum ASF. Avem încredere în actuala conducere ASF și în Leonardo Badea, Președintele Autorității de Supraveghere Financiară și sperăm la o colaborare viitoare, la fel de fructuoasă. De aceea, facem un apel pentru menținerea unei politici responsabile și unui nivel profesional ridicat în legătură cu supravegherea și reglementarea acestui sector, în vederea diminuării vulnerabilității și continuării procesului de consolidare a pieței", a declarat Vasile Ștefănescu, președintele confederației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8832 secunde