Conduci o afacere? Spune cu ce vrei să te ajute statul

459
Conduci o afacere? Spune cu ce vrei să te ajute statul - businessman-1337112629.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții IMM-urilor din Constanța își pot face în sfârșit auzită vocea. Nu puțini au fost aceia care de-a lungul anilor au susținut că Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii nu este deloc una perfectă și că ar trebui aduse măcar anumite amendamente, dacă nu schimbată total, însă abia acum este probabil să se poată face ceva.
Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, s-a întâlnit luni cu reprezentanții Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea Între-prinderilor Mici și Mijlocii (CCDIMM), întâlnire la care a participat și vicepreședintele Camerei de Comerț a României, totodată pre-ședinte al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanta (CCINA), Mihai Da-raban, dar și directorul CCINA, Ion Dănuț Jugănaru. Principala temă de discuție a fost modificarea și completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei, principalul argument al acestei modificări le-gislative îl reprezintă necesitatea implementării principiilor și recomandărilor prevăzute în documentul strategic european Small Business Act for Europe.
Așadar, a fost lansat procesul de dezbatere publică, pe o perioadă de 30 de zile, timp în care organele de specialitate ale administrației publice centrale, reprezentanții camerelor de comerț și industrie, ai patronatelor și organizațiilor neguvernamentale de reprezentare a întreprinderilor mici și mijlocii, precum și întreprinzătorii vor participa la consultări privind identificarea, colectarea și sistematizarea de propuneri pentru modificarea și completarea acestei legi.
Reprezentanții CCINA Constanța și-au făcut deja planul de bătaie. Așteaptă în zilele următoare recomandări din partea firmelor din județ. "Este foarte important ca firmele, chiar dacă nu sunt membre CCINA, să vină cu propuneri", a subliniat Dănuț Jugănaru, care a dat drept exemplu două situații deloc normale cu care se confruntă firmele, și anume dublele raportări către Ministerul Finanțelor Publice și ITM, când ele ar putea face schimb ușor de informații, dar și inexistența unei linii de marcaj cât de cât vizibilă între marile firme și microîntreprinderi, în ceea ce privește obligațiile.
Ulterior se va redacta un material care să includă toate propunerile pertinente venite din partea con-stănțenilor, material ce va ajunge pe masa autorităților centrale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4674 secunde