Comisia Europeană ne cere să eliminăm derapajele bugetare

212
Comisia Europeană ne cere să eliminăm derapajele bugetare - comisiaeuropeananeceresaeliminam-1574373611.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a transmis României recomandarea de a corecta, în anul 2020, abaterea semnificativă de la obiectivul bugetar pe termen mediu. Guvernului Orban i se cere să ia măsuri pentru corectarea abaterilor și limitarea deficitelor în anul 2020, când au loc alegerile locale și parlamentare, precedate de campanii electorale. 


România ar trebui să ia măsurile necesare pentru a se asigura că rata de creștere nominală a cheltuielilor publice primare nete nu depășește 4,4% în 2020, ceea ce corespunde unei ajustări structurale anuale de 1% din PIB, punând astfel statul membru pe o traiectorie de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu. 


De asemenea, România ar trebui să utilizeze toate veniturile la buget pentru reducerea deficitului. Măsurile de consolidare bugetară ar trebui să asigure o îmbunătățire durabilă a echilibrului structural al administrației publice, într-o manieră favorabilă dezvoltării. 


România ar trebui să raporteze Consiliului UE până la 15 aprilie 2020 acțiunile întreprinse ca răspuns la prezenta recomandare a CE. Raportul ar trebui să furnizeze măsuri suficient de detaliate și anunțate în mod credibil, inclusiv impactul bugetar al fiecăreia dintre aceste măsuri, în vederea respectării traiectoriei de ajustare necesare, precum și a proiecțiilor bugetare actualizate și detaliate pentru 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5311 secunde