Comisia Europeană le oferă tinerilor 60.000 de permise de transport feroviar

126

Articole de la același autor

În cadrul inițiativei DiscoverEU, Comisia Europeană oferă permise gratuite pentru transportul feroviar unui număr de 60.000 de tineri europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani. Perioada de înscriere pentru a călători în 2022, Anul european al tineretului, a început pe 12 octombrie 2021 și se va încheia pe 26 octombrie, la ora 12:00.

Tinerii selectați pot călători din martie 2022 până în februarie 2023 pentru un număr de maximum 30 de zile. Întrucât evoluția pandemiei rămâne incertă, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis de călătorie mobil. Data plecării poate fi modificată până în momentul deplasării. Permisele de călătorie mobile au o valabilitate de un an.

Câștigătorii pot călători singuri sau cu un grup de până la cinci persoane (toate trebuie să aibă vârsta necesară pentru a fi eligibile). Fiecărui stat membru i se alocă un număr de permise de călătorie, în funcție de populația sa, ca proporție din populația totală a Uniunii Europene.

Pentru a se înscrie, candidații eligibili trebuie să completeze un chestionar cu variante multiple de răspuns care testează cunoștințele generale despre Uniunea Europeană și alte inițiative ale UE destinate tinerilor. Comisia va oferi permise de călătorie solicitanților în funcție de clasament, până la epuizarea biletelor disponibile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5384 secunde