Comisia Europeană investește miliarde de euro în tehnologiile "curate"

160
Comisia Europeană investește miliarde de euro în tehnologiile

Articole de la același autor

Comisia Europeană a lansat la sfârșitul săptămânii trecute prima cerere de propuneri din cadrul Fondului pentru Inovare. Acesta este unul dintre cele mai mari programe din lume pentru încurajarea tehnologiilor inovatoare, cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Sunt finanțate tehnologiile pentru obținerea energiei din surse regenerabile, pentru stocarea energiei, cele pentru captarea, utilizarea și stocarea dioxidului de carbon.

Programul va impulsiona relansarea economiei prin "redresarea verde" și crearea de locuri de muncă adaptate exigențelor viitorului. De asemenea, deschide noi căi în direcția neutralității climatice și consolidează poziția Europei de lider tehnologic mondial.


Pentru perioada 2020 - 2030, Fondul pentru inovare va aloca aproximativ 10 miliarde euro, sume ce vor fi obținute din licitarea certificatelor.


Prima cerere de propuneri va oferi finanțare în valoare de 1 miliard de euro sub formă de granturi pentru proiecte de mare anvergură în domeniul tehnologiilor curate. Acest sprijin va ajuta noile tehnologii să pătrundă pe piață. În cazul proiectelor promițătoare care nu sunt încă gata pentru comercializare, se rezervă un buget separat de 8 milioane de euro pentru asistența destinată dezvoltării proiectelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3037 secunde