Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie privind substanțele chimice

183
Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie privind substanțele chimice - comisiaeuropeanaaadoptatnouastra-1603030675.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adoptat strategia UE privind substanțele chimice. Obiectivele ei este reducerea la zero a poluării și asigurarea unui mediu fără substanțe toxice. Strategia va stimula inovarea în materie de substanțe chimice sigure și sustenabile și va spori protecția sănătății umane și a mediului împotriva substanțelor chimice periculoase. Va fi interzisă utilizarea celor mai nocive substanțe chimice în produsele de consum, cum ar fi jucăriile, articolele pentru îngrijirea copilului, în produsele cosmetice, detergenți, materialele în contact cu alimentele și textilele, cu excepția cazului în care se dovedește că utilizarea lor este esențială pentru societate. Se va asigura faptul că toate substanțele chimice sunt utilizate într-un mod mai sigur și mai sustenabil.

În 2018, Europa a ocupat locul al doilea în clasamentul mondial al producătorilor de substanțe chimice (cu 16,9% din vânzări). Industria substanțelor chimice este cea de a patra industrie ca mărime din UE, în cadrul acesteia fiind angajate în mod direct aproximativ 1,2 milioane de persoane. 59% dintre substanțele chimice produse sunt furnizate direct altor sectoare, printre acestea numărându-se sectoarele sănătății, construcțiilor, autovehiculelor, produselor electronice și textilelor. Se estimează că producția de substanțe chimice la nivel mondial se va dubla până în 2030 și este probabil ca și utilizarea deja larg răspândită a acestora să crească, inclusiv în produsele de consum.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5511 secunde