Comisarii europeni apreciază deschiderea arătată de guvernanții români

178
Comisarii europeni apreciază deschiderea arătată de guvernanții români - comisariieuropeniapreciazadeschi-1612292812.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, continuă seria discuțiilor cu oficialii europeni. Pe data de 2 februarie 2021, el a avut o întrevedere, în regim de videoconferință, cu comisarii europeni Valdis Dombrovskis și Paolo Gentiloni, pe tema bugetului României pentru anul 2021 și stadiul implementării Planului Național de Redresare și Reziliență. Ministrul român a prezentat o situație actualizată a economiei, precum și perspectivele de creștere, subliniind totodată importanța unei bune cooperări și a unui dialog deschis cu Comisia Europeană pentru atingerea țintelor economice agreate.

„Consider că avem o bună colaborare și există deschidere din partea autorităților române. Mai mult, avem un schimb de informații fluent la nivel tehnic și observăm efectele pozitive ale măsurilor luate de guvernul României până acum. Reiterez faptul că premisele pe care este construit bugetul în acest moment vor fi reflectate în primăvară, când vom face evaluarea României pe procedura de deficit excesiv", a declarat Valdis Dombrovskis.

Alexandru Nazare, consideră că „este esențial să construim o relație de încredere cu Comisia Europeană, atât la nivel tehnic, cât și politic. Transparența și dialogul la nivel tehnic, premergătoare construcției bugetare, sunt bazele recâștigării încrederii că România va reveni pe o traiectorie fiscal-bugetară sustenabilă. Ne-am angajat să facem consolidare fiscal-bugetară, în linie cu recomandările Comisiei Europene, dar avem în vedere faptul că economia este în continuare afectată de criza Covid-19. Vom reduce deficitul astfel încât să păstrăm perspectivele de relansare și creștere economică pentru perioada următoare. În același timp, vom utiliza resursele de asistență tehnică disponibile pentru elaborarea PNRR, în vederea prezentării unui plan de reziliență solid, care să reflecte atât cerințele comisiei, cât și obiectivele naționale."



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4681 secunde