Comerțul ne trage pe sfoară cu grăsimi hidrogenate în loc de brânză și cașcaval

293
Comerțul ne trage pe sfoară cu grăsimi hidrogenate în loc de brânză și cașcaval - comertulnetragepesfoara2-1551301758.jpg

Articole de la același autor

În săptămâna 18-22 februarie 2019, echipele Ministerului Agriculturii, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Autorității Naționale Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat controale în 111 unități din județele Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Brașov, Covasna și Municipiul București, după cum urmează: 27 patiserii, 27 laboratoare cofetărie-patiserie, 30 pizzerii, 11 fast–food-uri, 16 restaurante și unități de catering.


S-a constatat că un număr de 42 dintre unitățile controlate (38% din total) utilizau în procesul de fabricație specialități pe bază de grăsimi hidrogenate, produsele fiind prezentate consumatorilor ca având în compoziție brânză proaspătă, telemea de vacă, cașcaval, etc.


În această săptămână, echipele mixte de control continuă verificările în municipiul București și județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Maramureș, Satu-Mare și Bihor.


În comparație cu săptămâna precedentă, când procentul de neconformități a fost de 45%, în urma celor mai recente verificări, s-a constatat o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialități obținute din grăsimi hidrogenate până la procentul de 38 %.


De la debutul acțiunilor de control din acest an, pentru neregulile constatate de echipele mixte de control s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.274.800 lei, din care în perioada 18-22 februarie 2019, suma de 237.400 lei. În 35 de cazuri s-au aplicat sancțiuni cu avertisment.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5758 secunde