Codul fiscal va fi modificat pentru a nu afecta colaborarea economică cu Turcia

134
Codul fiscal va fi modificat pentru a nu afecta colaborarea economică cu Turcia - codfisca-1612106405.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor a anunțat că a întreprins demersurile necesare pentru ca, în scurt timp, să fie modificată prevederea din Codul fiscal, conform căreia, începând cu data de 1 ianuarie 2021, nu sunt deductibile cheltuielile din cadrul tranzacțiilor cu persoane fizice sau juridice situate în statele aflate pe lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale. Printre acestea se numără și vecina noastră, Turcia. Cu excepția României, niciun alt stat membru nu a adoptat măsuri similare, recunoaște Ministerul Finanțelor Publice.

Reacția presei românești, în frunte cu ziarul „Cuget Liber”, a Ambasadei Turciei la București și a oamenilor de afaceri turci din țara noastră, a obligat Ministerul Finanțelor să facă pasul înapoi.

La 30 noiembrie 2020, în țara noastră erau înregistrate 16.169 de firme cu capital turcesc, cu 7% mai multe decât în urmă cu un an. Acestea dețineau, în total, un capital de 584,751 milioane de euro.

Volumul schimburilor comerciale dintre România și Turcia a crescut constant, ajungând la 6,84 miliarde de dolari, la sfârșitul anului 2019, Turcia numărându-se printre primii parteneri ai României din afara UE. Aplicarea amintitei prevederi din Codul fiscal românesc ar fi reprezentat o grea lovitură pentru comerțul dintre cele două țări și pentru investitorii turci din România. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4915 secunde