"CNSLR - Frăția" se pregătește de grevă generală

235

Articole de la același autor

Așa-zisa revoluție fiscală a Guvernului Tudose a trezit la viață mișcarea sindicală din România. După ce au purtat un dialog al muților cu reprezentanții Executivului, după ce au pichetat prefecturile și au organizat marșuri de protest care n-au avut niciun efect, marile confederații sindicale vor să treacă la acțiuni radicale. 


Biroul operativ al Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România "CNSLR - Frăția" a decis deschiderea procedurilor în vederea declanșării grevei generale. Pe lista nemulțumirilor de află:


• scăderea tuturor salariilor, în principal în mediul privat, și pierderea de locuri de muncă, urmare a transferului contribuțiilor sociale de la angajatori la angajați;
• imposibilitatea negocierilor sectoriale și intersectoriale din cauza prevederilor Legii nr. 62 din 2011, fapt ce duce la privarea salariaților de o protecție reală;
• întârzierea nejustificată, de peste patru luni, a acordării drepturilor salariale pentru angajații unor unități publice de asistență socială și medico-socială.


Greva generală va fi organizată în următoarele sectoare de activitate, puternic reprezentate în cadrul Confederației "CNSLR - Frăția": energie, petrol și gaze; chimie și petrochimie; comunicații; transporturi; industria lemnului și mobilei; industria textilă și a prelucrării pieilor; agricultură; sănătate; învățământ; administrația publică și asistență socială. 


Data declanșării grevei generale va fi decisă după strângerea semnăturilor celor 500.000 de salariați - membri ai confederației.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6539 secunde