CNAPMC lansează proiectul unei investiții de jumătate de miliard de euro

175
CNAPMC lansează proiectul unei investiții de jumătate de miliard de euro - cnapmclanseazaproiectuluneiinves-1607015602.jpg

Articole de la același autor

Suprafața de uscat a portului Constanța va fi extinsă în următorii ani. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA va lansa proiectul privind construcția molurilor III și IV din zona de sud, o lucrare hidrotehnică de mare anvergură, care va fi realizată pe seama suprafețelor câștigate din mare.

Urmează a fi construite 11 dane de mare adâncime, la care vor putea acosta nave de mare tonaj, 70 ha de platforme de operare și 36 ha de zone logistice. Molul III Sud va avea platforme de operare pe 45 ha, zone logistice pe 11 ha și un număr de 7 dane de mare adâncime, de până la 16,5 metri. Pe molul IV Sud vor fi 25 ha de platforme de operare, 15 ha de zone logistice și 4 dane de mare adâncime.

Finanțarea proiectului va fi realizată din fonduri europene, valoarea investiției fiind estimată la 500 milioane euro, iar execuția lucrărilor va dura 4 ani.

CNAPMC a inițiat, deja, demersurile în vederea lansării procedurii de selectare a proiectantului ce va executa studiul de fezabilitate pentru această investiție.

„Realizarea acestui obiectiv de investiții va conduce la creșterea capacității de transport maritim de mărfuri și implicit la creșterea volumului schimburilor comerciale. În același timp, prin dezvoltarea infrastructurii portului și demararea unor lucrări de asemenea impact se vor crea noi locuri de muncă. Extinderea Portului Constanța prin crearea unor dane de mare adâncime și terminale suplimentare de operare, obiectiv inclus în Master Planul de Transport, va deveni un important punct de atracție pentru investitori, mai ales având în vedere oportunitatea dezvoltării unor noi linii comerciale de navigație”, se arată în comunicatul dat publicității.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4515 secunde